spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesFamilie de pelicani, pe lacul de acumulare din Târgu Jiu

  Familie de pelicani, pe lacul de acumulare din Târgu Jiu

  O familie de pelicani a ajuns pe lacul de acumulare de pe râul Jiu, din zona Vădeni, din municipiul Târgu Jiu Păsările au fost observate de către Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj. Acesta a precizat că este pentru prima dată când pelicani ajung pe râul Jiu: „Avem la Târgu Jiu oaspeți înaripați, interesanți și rari. O familie de pelican comun, o pasăre migratoare care călătorește în martie dinspre Egipt (Gurile Nilului) și ajunge la noi in țară, cuibărind în Delta Dunării. Aceștia au găsit habitat prielnic pe lacul de acumulare Vădeni (Târgu Jiu).

  Să fie afectați oare de scăderea drastică a populației piscicole din Deltă și să migreze către zone prielnice?!?!? Personal nu am văzut/auzit de asemenea păsări în zona Gorjului. Puteți vedea pelicanii respectivi, dacă priviți lacul din zona Barajului Hidroelectrica.

  Pescarii să stea liniștiți. Este adevărat că se hrănesc cu pește, dar mănâncă în special exemplarele rănite sau bolnave. Pelicanul nu se scufunda după hrană!“.

  Lebedele de pe lacurile de acumulare

  Pe lângă pelicani, pe lacurile de acumulare pe Jiu există de mai mulți ani, lebede. Cu toate că au avut de suferit și puii lor au murit în urma unor viituri, ceea ce a dus la o golire a barajului, frumoasele păsări nu au plecat din zona municipiului Târgu Jiu, pentru că s-au adaptat  aici și mulți cetățeni vin special să le aducă de mâncare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: