spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateElevii de la un cunoscut colegiu din Târgu Jiu amenință că nu...

  Elevii de la un cunoscut colegiu din Târgu Jiu amenință că nu mai participă la orele de Istorie

  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a declanșat o acțiune de verificare la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, după ce mai mulți elevi și părinți ai acestora s-au plâns de comportamentul profesorului de Istorie, Elena Cornoiu. Elevii au amenințat că nu vor mai participa la orele de Istorie. De exemplu, jumătate dintre elevii dintr-o clasă din ultimul an de studiu sunt în stare de corigență pe primul semestru. „Este foarte mult. Doamna profesoară susține că are documente și că toate notele sunt justificate“, a transmis directorul Colegiului Național „Spiru Haret“, Flavius Boian.

   

  „Suntem în plin proces de evaluarea a situație“

   

  Elevii și părinții acestora au depus mai multe reclamații la conducerea unității de învățământ, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. „Au fost depuse reclamații de către elevii de la clasa a XII-a și au mai fost discuții și la alte clase. S-a discutat inclusiv la ședințele cu părinții despre situația cadrului didactic. Analizăm situația creată. I-am adus la cunoștință doamnei profesoare toate nemulțumirile și am invitat-o la o discuție pentru a ne expune și punctul dumneaei de vedere și suntem în plin proces de evaluarea a situație“, a mai spus Flavius Boian.

   

  Conducerea ISJ Gorj anchetează situația

   

  Elevii susțin că profesoara Elena Cornoiu se răzbună pe ei pentru că preferă să meargă la pregătire la un alt profesor. „La Cornoiu merg la meditații doar câțiva, iar la Ciobanu sunt cu zecile. De aici se întâmplă ceea ce se întâmplă”, a spus unul dintre elevi.

  Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, a spus că s-a declanșat o verificare: „Am primit la sediul ISJ Gorj o sesizare făcută de un părinte. Am considerat că subiectul sesizării este extrem de sensibil și urgent și am trimis imediat o echipă de inspectori să analizeze situația. Au stat la școală câteva ore. S-a verificat în detaliu situația, s-a discutat cu elevii școlii, cu conducerea și profesorul diriginte“.

   

  „Sunt singura din Gorj“

  Profesoara Elena Cornoiu a declarat că nu face meditații cu elevii și că tot ce se vorbește sunt doar speculații: „Semestrul școlar se încheie în 14 ianuarie, iar restul sunt speculații. Nu este treaba mea unde merg elevii la meditații. Fiecare face ce dorește în timpul liber. Relația cu elevii este strict profesională. Eu nu fac pregătire. Eu parcurg cu ritmicitate programa“.

  Aceasta se consideră drept unul dintre cei mai bun profesori de Istorie din județul Gorj: „Anul trecut, din mediile de 10 de la Bacalaureat, la Istorie, un sfert au fost ale elevilor mei. În toată cariera mea didactică, elevii mei au promovat Bacalaureatul la Istorie. Sunt formator naţional pe disciplina istorie, singura din Gorj, în formarea profesorilor colegi din ţară în scopul evaluării la examenele de Bacalaureat, Definitivare, Titularizare în învăţământ. Am format la nivel naţional 100 de profesori. Sunt singura din Gorj. Am un concurs de Titularizare cu 10. Am doctoratul în istorie şi masterat în filosofie“, a mai spus profesoara Elena Cornoiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Eu sunt o fost eleva a doamnei profesor Cornoiu.Si sunt total surprinsa de articol.Doamna a fost mereu o profesoara super din toate punctele de vedere.Inclusiv in privinta notelor era ok

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: