spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateElita elevilor cu performanțe în lingvistică se reunește la CNTV

  Elita elevilor cu performanțe în lingvistică se reunește la CNTV

  Cei mai buni elevi în domeniul lingvistică se reunesc la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Sâmbătă, 19 martie, va avea loc prima etapă a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus” pentru elevii de la secțiunea Performanță,(clasele IX-XII), în intervalul orar 15:00 – 19:00 (proba va dura 4 ore). Centrul de examen este Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Prin urmare, desfășurarea propriu-zisă a olimpiadei va fi hibridă: supravegherea fizică a elevilor, dar rezolvarea pe calculator/tabletă a problemelor de lingvistică. Pentru secțiunile Exercițiu A(clasele V-VI) și exercițiu B-clasele( VII-VIII), olimpiada se va desfășura în continuare exclusiv online, elevii putând rezolva problemele de acasă.

  Olimpiada are ca obiectiv general descoperirea și înțelegerea de către elevi a algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competența de comunicare lingvistică, indiferent de idiom, și se urmărește, totodată, și menținerea interesului elevilor pentru problemele de lingvistică, precum și popularizarea acestui tip de competiție în rândul elevilor și al profesorilor. Olimpiada asigură abordarea transdisciplinară a comunicării lingvistice şi culturale, antrenând elevi capabili de performanță, într-o competiţie bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale, independent de conținuturile din curriculumul național.

  Olimpiada este o competiţie naţională de excelenţă, la care pot participa elevi capabili de performanţă din toate judeţele ţării și din municipiul București, din învăţământul de stat, 2 DIRECŢIA GENERALĂ ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR particular şi confesional, la clasa la care sunt înscrişi în anul școlar în care se desfășoară Olimpiada. Olimpiada se adresează elevilor din ciclul liceal, înmatriculați la o unitate de învățământ din România în clasele a IX-a – a XII-a, indiferent de limba de școlarizare (școli cu predare în limba română și școli cu predare în limbile minorităților naționale/într-o limbă străină). Participarea la competiție este opțională și individuală. Olimpiada reprezintă prima etapă de selecție a lotului României pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică (International Linguistics Olympiad, IOL), ediția 2022.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: