spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateFirmă ce activează în Polovragi, amendată de ITM. Angajați ce lucrau peste...

  Firmă ce activează în Polovragi, amendată de ITM. Angajați ce lucrau peste program

  O societate comercială din județul Iași a fost amendată cum suma de 60.000 de lei, după ce patru salariași au fost depistați de inspectorii de muncă, în timp ce lucrau în afara programului de lucru.

  „Un angajator cu sediul social în județul Iași a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru primirea la muncă a patru salariați cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Polovragi, activând în domeniul comerțului cu amănuntul“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Lucrător al unei ferme, angajat „la negru“

  Un lucrător al unei ferme de creștere a bovinelor din comuna Țânțăreni a fost depistat la muncă, fără să aibă forme legale de angajare.

  „Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, o persoană care presta activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancționată cu suma de 20.000 lei“, au mai transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 12-16.09.2022 un număr de 16 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind depistate cinci persoane prestând muncă nedeclarată. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 177.000 lei și dispuse 82 măsuri de intrare în legalitate.

  „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!