spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateFirmă de curierat, amendată pentru muncă la negru

  Firmă de curierat, amendată pentru muncă la negru

  Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat de inspectorii de muncă cu 60.000 lei, pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu avea încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă.

  „Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate în municipiul Târgu-Jiu“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Un alt angajator cu sediul social în municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei,  pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești,  activând în domeniul panificației.

  Amenzi de peste 180.000 de lei

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sub coordonarea și îndrumarea inspectorului-șef George Octavian Romanescu, au efectuat, săptămâna trecută, 56 controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

  Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 186.500 lei și dispuse 121 măsuri de intrare în legalitate.

  „Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, potrivit Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, acesta are obligația de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă cu lucrătorii înainte de începerea activității, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!