spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitate(VIDEO) Circulație închisă pe tronsonul Rânca - Obârșia Lotrului de pe Transalpina

  (VIDEO) Circulație închisă pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului de pe Transalpina

  Circulația s-a închis pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului de pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, au anunțat reprezentanții Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

  Măsura a fost aplicată de astăzi și este posibil să fie menținută și în perioada următoare.

  „DN 67 C km 35 – 55 viscol, carosabil acoperit cu zăpadă, 5-6cm, ceață, vizibilitate redusă sub 50 metri“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

  Lucrătorii de la Drumuri Naționale au intervenit cu un utilaj cu lamă cu material antiderapant și un echipaj cu lucrători.

   

  Circulația pe Transalpina, pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, este oprită, de obicei, la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile meteorologice, și se redeschide în luna mai sau iunie. Drumarii au decis, însă, să închidă, deja, acest tronson, din cauza riscurilor la care se supun cei care ar putea fi surprinși de viscol.

  Risc de viscol și înzăpezire

  Chiar dacă drumul era încă deschis, până ieri, șoferii trebuiau să intre pe tronsonul montan doar dacă aveau mașinile echipate. Cu toate acestea, riscul de înzăpezire era mare, pentru că viscolul se putea porni în orice moment. Doi șoferi au sunat, luni, 3 octombrie la 112, să anunțe că au rămas înzăpeziți în zona Cărbunele, de pe Transalpina și că nu mai pot să înainteze. Un echipaj de la Drumurile Naționale și un utilaj încărcat cu material antiderapant au pornit către locul indicat, dar nu au mai găsit pe nimeni. Reprezentanții de la Drumurile Naționale au luat legătura cu cei doi șoferi, iar aceștia au transmis că au reușit să plece și că s-au speriat de zăpada care a fost viscolită.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!