spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateFirmă de pază, amendată de ITM Gorj pentru muncă la negru

  Firmă de pază, amendată de ITM Gorj pentru muncă la negru

  Un angajator cu sediul social în municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat, săptămâna trecută, de către inspectorii ITM Gorj, cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă lucra ca paznic pe raza comunei Câlnic.

  „Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 03- 13 ianuarie 2023, un număr de 18 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 80.000 lei și trasate 93 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate“, au transmis reprezentanți Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Opt agenți economici din domeniul articolelor pirotehnice au fost verificați

  De asemenea, ITM Gorj  a desfășurat o acțiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea, depozitarea și păstrarea articolelor pirotehnice.

  „În perioada acțiunii, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, au efectuat o serie de controale inopinate, la un număr de opt agenți economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice“, au mai informat reprezentanții ITM Gorj.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: