spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu, învinsă categoric de campioana U BT...

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu, învinsă categoric de campioana U BT Cluj Napoca


  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea disputată, pe teren propriu, sâmbătă, 14 ianuarie, contra campioanei României, U BT Cluj Napoca, scor 66-91. Partida a contat pentru etapa a-15-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin.

  Baschetbaliştii gorjeni au încercat să dea o replică pe cât se poate de solidă liderului din Conferinţa A, U BT Cluj, campioana României. În faţa unui public numeros şi ataşat în continuare de echipă, Kresimir Basic a început partida cu următorul ”5”: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Andriy Agafonov şi Octavian Ilie.

  Shamiel Stevenson a fost, din nou, cel mai bun om al gorjenilor. Americanul a reuşit 23 de puncte în confruntarea cu echipa campioană. El a mai strâns 6 recuperări şi 4 pase decisive, fiind cel mai bun om de pe teren. Shamiel a fost urmat de Andriy Agafonov, care a reuşit 15p şi 10 recuperări. Şi Thomas Kottas a avut o evoluţie bună. Grecul a totalizat 13p, 3 recuperări şi o pasă decisivă. Porter Troupe a contribuit cu 7p, 2 recuperări şi două pase decisive, în timp ce Dylan Frye a strâns 5p, 2 recuperări şi 3 pase decisive. Gorjeanul Octavian Ilie a terminat meciul cu 3p, o recuperare şi trei asisturi.

  „Clujul este o echipă care pedepsește orice greșeală“

  Croatul Kresimir Basic, antrenorul CSM Târgu Jiu, a spus că echipa sa suferă la capitolul circulație: „Echipa din Cluj a făcut un meci fizic, iar noi nu am putut să răspundem pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Ne-am luptat aproximativ 20 de minute, după aceea am început să pierdem mingi, iar mingile pierdute s-au transformat în contraatacuri și în puncte ușoare. Până la urmă, este vorba și de rotația lor, de jucătorii care au venit de pe bancă și au avut aceeași atitudine pe parcursul meciului. Clujul este o echipă care pedepsește orice greșeală și noi nu suntem încă pregătiți pentru așa ceva. Este o problemă că nu pasăm suficient și ne pierdem în acțiuni individuale. Jucătorii trebuie să înțeleagă acest lucru. Clujul este o echipă europeană, iar, la acel nivel, mingea circulă de zece ori mai repede. Cu siguranță, trebuie să remediem acest aspect al circulației mingii, pentru că este încă un meci în care ne-am blocat la 66 de puncte. Marcăm între 60-66 de puncte și dacă ne gândim câte layup-uri am ratat astăzi, ne dăm seama că ratările ușoare se transfomă în contraatacuri pentru ei”.

  „Vom evalua încă o dată lotul de jucători și vom vedea ce decizie vom lua“

  Chiar în săptămâna premergătoare partidei cu U BT Cluj, gruparea gorjeană s-a despărţit de americanul Xavier Cannefax. Kresimir Basic a vorbit la conferinţa de presă şi de acest aspect. Croatul a declarat că îl așteaptă pe înlocuitorul lui Xavier Cannefax, în timp ce, până la finalul primei părţi a campionatului, antrenorul va face o nouă evaluare a lotului gorjean. Este posibil ca în play-out să apară noi achiziţii la gruparea gorjeană.

  „Va veni un nou jucător, care sperăm să ne ajute. Nu contează cine vine, poate să fie și Michael Jordan, noi trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să înțelegem că nu contează cine este pe parchet, trebuie să dea 150%. Vom aștepta să terminăm această primă parte a campionatului și, înainte de play-out, vom evalua încă o dată lotul de jucători și vom vedea ce decizie vom lua. Deocamdată, suntem prea «drăguți» pe teren. Trebuie să schimbăm acest lucru. Trebuie să găsim o modalitate să luptăm pe toată durata partidei”, a mai precizat Kresimir Basic.

  „Am simțit că nu am avut o circulație bună a mingii“

  Căpitanul Porter Troupe a precizat că mentalitatea a făcut diferența: „Un meci dificil în care am făcut o primă parte bună. În a doua parte, s-a văzut diferența de calitate, profunzimea lotului, dar vina este a noastră. Am încetat să mai luptăm și asta a fost diferența la final. Nu este neapărat o echipă atât de puternică, până la urmă nu este o echipă din NBA. Este vorba despre mentalitatea noastră, despre cum abordăm meciurile și despre cum luptăm pe teren. Am simțit că nu am avut o circulație bună a mingii, că nu am luptat suficient și că nu am respectat în totalitate planul de joc”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: