spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateFocar de infecție pe râul Tismana din cauza deșeurilor aruncate de cetățenii...

  Focar de infecție pe râul Tismana din cauza deșeurilor aruncate de cetățenii de pe o stradă

  Un localnic din Tismana ne-a sesizat în legătură cu poluarea râului cu același nume de către cetățenilor care locuiesc pe o stradă din localitate. Din cauza deșeurilor, tuburile de scurgere s-au înfundat și o suprafață întinsă de teren este permanent inundată: „Sper să rezolvăm această poluare a mediului și să scăpăm de acest focar în care se afundă râul și lacul Tismana, din cauza celor ce locuiesc pe strada Depozitului (Mahala) prin care trece râul Tismana, aceștia aruncă sute de saci de gunoaie, mizerii și tot ce le cade la mâna. Asistați sociali din oraș sunt plătiți degeaba, nu își fac treaba, nu fac nimic util pentru banii care îi încasează. Din cauza gunoaielor de pe râu, tuburile (burlanele) de pe drumul din parcul Tismana, se înfundă mereu și fac din acesta un semi-lac prin care poți trece doar cu barca“, a transmis localnicul din Tismana.

  Cetățenii refuză colectarea deșeurilor

  Petre Remetea, primarul din Tismana, a spus că va verifica situația sesizată: „O să verific situația semnalată. Nu știu cine a făcut lucrul acest. Este vorba de o stradă unde locuiesc cetățeni de etnie romă. La ajutorul social nu mai sunt așa de multe persoane. Cred că mai sunt cam patru-cinci persoane apte de muncă“.

  Fostul primar al localității, Marian Slivilescu, în prezent consilier local, spune că situația descrisă este reală: „Este adevărat ceea ce se semnalează în sesizare. Pe strada respectivă locuiesc familii care cu o mare densitate a locuințelor. Din păcate, multe familii refuză colectarea deșeurilor în mod organizat de către primărie și colectarea selectivă. Râul Tismana trece pe lângă strada aceasta și, din păcate, aceasta este realitatea. Sunt foarte multe deșeuri aruncate în zonă și se antrenează atunci când vin deșeurile“.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  1. Si ce masuri a luat fostul primar? Ne da apa „potabilă ” din râul Tismana, ca apa de la Izvarna o da la alte localități pentru ca nu a fost de acord cand a fost intrebat de cei de la Craiova. Sper ca actualul primar sa dea apa cel puțin la cei din Costeni si Izvarna, ca nu s a mai auzit sa dai apa din localitate si tu sa nu ai.

  2. Mențin sa precizez unele aspecte în legătură cu discriminare cetățenilor de etnie roma de pe acesta strada unde locuiesc persoane cu caracter mult superior față de ce se prezintă în acest articol înainte de a se informa”4 ianuarie 2021: Legea care prevede măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, inclusiv pedepse cu închisoarea pentru acţiuni de ură împotriva romilor, a fost promulgată pe 4 ianuarie de președintele Iohannis, după ce actul normativ fusese adoptat de Camera Deputaților pe 15 decembrie.”singurul lucru care trebuie rezolvat este într-adevăr acea groapă de gunoi existenta pe strada depozitului și as dori cu o foarte mare rugăminte către domnul primar Remetea sa rezove într-un fel aceasta problema fie prin monitorizarea locului respectiv cu o camera de supraveghere fie prin atenționarea și aplicarea de amenzi pentru persoanele care nu respectă regula orașului nostru.Domnul ziarist Ion Petre Alin care a scris acest articol as dori sa dea o explicație și sa își asume responsabilitatea pentru ce a scris conform legii.

  3. La d-nu fost primar ia revenit si lui glasu de vorbeste pai 8 ani de zile ale lui si 8 ani ale prietenului lui in total 16 ani ce au pazit nu au stiut decit sa mulga firmele de casa si primariea mie sila zau cind il aud vorbind

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: