spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăPoliticSemne rele anul are! “A fost anunțată deja o creștere în lanț...

  Semne rele anul are! “A fost anunțată deja o creștere în lanț a prețurilor”

  Social-democrații susțin că încep să se vadă roadele guvernării de dreapta. Majorările de preț și măsurile de austeritate au fost anunțate încă din primele zile ale noului an. Liderul PSD Gorj Mihai Weber critică și împrumuturile făcute în numele țării care, au continuat și în 2021.

  “A fost anunțată deja o creștere în lanț a prețurilor, în primul rând a energiei electrice, a gazelor naturale și a combustibililor, prin creșterea accizelor. Iată că, din nefericire, ceea ce spuneam, că anul 2021 ne va aduce foarte multe măsuri de austeritate, se pare că s-a adeverit. În loc să avem o oarecare speranță în 2021, pentru că venim după un an extrem de greu, care a afectat întreaga lume cu acest virus, ne așteptam ca în 2021 să avem parte de anumite măsuri care să ne aducă o alinare și o speranță că lucrurile se vor îmbunătăți. N-aș putea spune că am avut mari așteptări. Prin declarațiile primului ministru Câțu, de anul trecut, ne așteptam la măsuri de acest gen. Chiar spunea că Educația și Sănătatea nu sunt prioritare pentru România și faptul că atunci când a fost ministrul Finanțelor a împrumutat România astfel încât generații întregi vor plăti incompetența Guvernului PNL. Nu ne așteptam la lucruri bune, dar măcar anumite categorii sociale ar fi trebuit să beneficieze de lucrurile promise și de legile care ar trebui să funcționeze în România. Ne așteaptă un val de scumpiri, pentru că toate aceste scumpiri ale energiei și combustibililor duce la scumpirea produselor de bază”, a declarat Mihai Weber.

  Lista păcăliților

  Liderul social-democraților gorjeni susține că promisiunile partidelor de dreapta nu au fost altceva decât gogoși electorale. “Iată că profesorii au fost păcăliți, pensionarii, de asemenea, au fost păcăliți, pentru că li s-a promis că există bani în buget, iar punctul de pensie va fi majorat începând cu septembrie, cu 40%. De fapt au primit doar o majorare de 14%, urmând ca la începutul anului 2021 să mai primească o majorare de 8%. Acei 8% s-au transformat doar într-o promisiune de majorare din septembrie anul acesta. De asemenea, o lege care ar trebui să funcționeze, este cea privind dublarea alocațiilor copiilor. De la începutul anului 2020, alocația trebuia dublată. Veniturile bugetarilor au fost înghețate, iar în această categorie se află și cei care au fost în linia întâi în bătălia cu acest virus. HoReCa și IMM-urile sunt la pământ, tinerii antreprenori, prin programul Start-up Nation, nu se mai găsesc nu nicio susținere. Iată că doar am atins câteva domenii esențiale în care ar fi trebui să existe o speranță și niște măsuri clare, care să sprijine aceste categorii sociale. Nu aș spune că este o coaliție a țeparilor, dar este o coaliție a celor care păcălesc românii, PNL-UDMR-USR. O altă păcăleală este cea a celor peste 6 milioane de români care au votat un referendum prin care legile justiției să nu mai fie modificate prin ordonanțe de guvern. Prima decizia a ministrului USR a fost să dea ordonanță de guvern pentru modificarea legilor justiției”, a mai declarant Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: