spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateFocare de TBC la bovine și de anemie infecţioasă ecvină în Gorj

  Focare de TBC la bovine și de anemie infecţioasă ecvină în Gorj

  Un focar de TBC la bovine a fost depistat într-o gospodărie din comuna Bâlteni, în timp ce la Ciuperceni a fost descoperit un focar de anemie infecţioasă ecvină (la cabaline).

  „Cele două focare au fost depistate în urma analizelor care se fac în fiecare an, pe recoltări de sânge la animale, sau inoculări. Focarul de TBC de la Bâlteni este de anul trecut şi sunt afectate acum un număr de 20 şi ceva de bovine. Au fost mai multe, dar se face retestare prin extracţie, din 6 în 6 luni, până când vor deveni fără semne de boală. Lichidarea unui astfel de focar e de durată. Acest TBC se poate transmite la om, se poate transmite de la om la animale, de la animal la animal. În ultimii 15-20 de ani, n-au prea fost focare de TBC”, a spus Florin Gorcea, directorul general al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

  „Carnea se poate consuma, însă cu anumite restricţii“

  Carnea de la animalele bolnave se poate consuma, însă cu anumite restricții. „Au fost depistate leziuni atât la nivelul organelor, cât şi prin diagnostic de laborator. Carnea se poate consuma, însă cu anumite restricţii. Organele afectate se distrug prin incinerare, iar restul de carne se consumă prin preparare termică”, a mai precizat Florin Gorcea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: