spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateFotolii pentru pacienții Secției de Oncologie

  Fotolii pentru pacienții Secției de Oncologie

  Condiții mai bune pentru pacienții Spitalului Județean Târgu Jiu. Șase fotolii de chimioterapie au fost achiziționate din bugetul propriu al unității și au fost amplasate în salonul destinat internărilor de zi din cadrul Secției Oncologie. Astfel, pacienții oncologici care sunt programați pentru tratamentul citostatic perfuzabil stau comod în aceste noi fotolii rabatabile, speciale pentru chimioterapie și beneficiază de condiții de spitalizare mai bune.

  Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 7.500 lei. De asemenea, în sala de așteptare a secției, a fost montat un dozator cu apă plată destinat pacienților oncologici.
  „Zilnic, de ședințele de chimioterapie și de monitorizarea oncologică beneficiază între 15 și 20 pacienți. Dintre aceștia, marea lor majoritatea sunt programați la ședințele de citostatice atât de necesare în tratarea acestor afecțiuni grave. O ședință de chimioterapie poate dura între 2 și 10 ore. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie si imunoterapie”, a transmis purtătorul de cuvânt la SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.
  În județul Gorj, mii de persoane suferă de afecțiuni oncologice. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestuia în fiecare an, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: