spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorj: 1000 de elevi mai puțini, clase desființate

  Gorj: 1000 de elevi mai puțini, clase desființate

  Liceele de prestigiu din Târgu Jiu pierd clase. Începând cu anul școlar viitor numărul de elevi ce vor putea învăța la unitățile de top va scădea. Inspectoratul Școlar susține că fenomenul este unul normal cauzat de scăderea numărului de elevi, tot mai mic, de la an la an.

  Directorii liceelor din Târgu Jiu așteaptă cu sufletul la gură decizia Inspectoratului Școlar Gorj în ceea ce privește numărul de locuri pentru anul de studiu 2021-2020. Mai multe clase vor dispărea, ceea ce înseamnă reducerea sumelor alocate pe fiecare unitate în parte. „Până la data de 22 ianuarie Inspectoratul Școlar Județean Gorj va analiza și va transmite Ministerului Educației proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022. Din cauza faptului că părinții au putut opta, în anul școlar 2012-2013, pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare sau clasa întâi, rezultatul este că în anul școlar următor vom avea cu aproximativ 1000 de elevi mai puțin. Asta va duce la scăderea claselor de a IX-a la mai multe școli”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Lista liceelor ce ar putea pierde clase

  Directorii, proaspăt numiți în funcție, nu au încă curajul de a solicita conducerii Inspecoratului Școlar un dialog. În schimb, s-au plâns primarului Marcel Romanescu. Edilul susține că decizia de a desființa anumite clase trebuie să aibă la bază o analiză concretă. „Am aflat de la directorii de unități de învățământ și, din păcate, de la unitățile de învățământ de prestigiu din Municipiul Târgu Jiu, pentru că ei au aflat, cel puțin în momentul de față, pe surse, pentru că nu este nimic oficial. Mă refer la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, ”Spiru Haret”, „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul „Virgil Madgearu”, Liceul de Arte, Liceul Sportiv unde se anunță o reducere a numărului de clase. Cred că la momentul acesta este o lipsă de comunicare între directorii unităților de învățământ și reprezentantul Inspectoratului Școlar. Eu cred că cel mai bun argument este, la un moment dat, un anumit indicator pe baza căruia se face evaluarea necesară, nu știu, performanța la bac, rezultatele copiilor din unitățile de învățământ active, capacitatea de cazare, pentru că este clar că Târgu Jiul este un pol care atrage nu numai copii din Municipiul Târgu Jiu ci și din localitățile de pe raza județului Gorj”, a transmis Marcel Romanescu.

  Comasare

  O altă idee promovată în spațiul public este cea a comasării. „Pe de altă parte trebuie să înțelegem că, așa cum ar trebui să privim viața în general, și între licee este o competiție. Cel care este atractiv va rămâne cu viabilitate și pe posturi și ca entitate, cel care nu este atractiv, la un moment dat, va trebui să găsească o soluție să se realizeze o anumită comasare între unitățile de învățământ ”, a transmis primarul din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: