spot_img
Altele
  AcasăActualitateGORJ: Body-rafting în Cheile Oltețului. Acest sport are tot mai mulți...

  GORJ: Body-rafting în Cheile Oltețului. Acest sport are tot mai mulți adepți

  O nouă activitate recreativă începe să aibă tot mai mulți adepți în județul Gorj. Este vorba de body-rafting, care se practică în special în zona Cheilor Oltețului. Cei care vor să coboare pe apa rece a râului Olteț, care separă doi munți, Căpățâni și Parâng, trebuie să îmbrace un costum special de neopren, care să-i protejeze de temperatura scăzută a apei, dar și cască ce protecție.

  Cel care organizează astfel de activități este Dan Chiriac, un împătimit al muntelui, care conduce o asociație de profil. „Coborârea pe ape doar cu ajutorul corpului sau body-rafting-ul este un sport mai nou, dar care s-a practicat mereu, sub diferite forme. Temperatura apei este constantă. Este o apă de munte, care ne permite să ne răcorim în aceste zile toride“, a explicat Dan Chiriac.

  Traseul poate fi parcurs în aproximativ o oră

  Traseul nu este dificil și poate fi parcurs de oricine. Traseul Cheilor Oltețului poate fi parcurs în aproximativ o oră. „Putem parcurge canionul Oltețului în aproximativ o oră – o oră și jumătate, pentru a admira aceste frumuseți ale naturii“, a mai precizat Dan Chiriac pentru Antena 1.
  Văzute de jos, Cheile Oltețului le oferă o altă perspectivă turiștilor. „Este prima dată când fac body rafting și mai vreau. Este extraordinar. Am fost prin multe zone, dar așa ceva nu am văzut“, a spus o turistă.
  Cheile Oltețului sunt cele mai înguste din România și din Europa, existând locuri unde distanța dintre versanți este chiar și de 50 de cm. Priviți din anumite unghiuri, cei doi munți par că se întrepătrund.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: