spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorjeanul care aștepta să moară, transferat la Craiova

  Gorjeanul care aștepta să moară, transferat la Craiova

  Gorjeanul care aștepta să moară în Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, pentru că nici un spital specializat nu-l primea, pentru a fi supus unei operații de amputare a unui picior, ca să-i fie salvată viața, a fost transferat la Spitalul nr. 1 din Craiova.

  Bărbatul nu putea fi operat la Târgu Cărbunești, fiind vorba despre o intervenție foarte complexă și a fost refuzat de mai multe spitale din țară, înainte ca situația să fie prezentată de presă. Acesta a stat internat de aproximativ o lună în unitatea medicală din Târgu Cărbunești cu o escară la piciorul drept. Rana s-a infectat, iar la spital a avut loc doar o intervenție pentru curățarea acesteia și s-a încercat găsirea unui spital, dar s-a reușit abia după ce cazul a fost făcut public: „Am o stare generală bună. Sunt în ambulanță și urmează să fiu internat la spitalul din Craiova“, a spus Aurel Miruță, de 55 de ani, din comuna Prigoria.

  „Este un pacient septic“

  Medicul ortoped Alexandru Ivan i-a transmis pacientului că se impune amputarea piciorului drept din șold, pentru a-i fi salvată viața, însă pacientul a refuzat inițial, după care a acceptat, dar operația nu se poate efectua în Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești: „Este nevoie de un centru unde există pregătirea necesară. Toată lumea fuge de un astfel de pacient. Este un pacient septic. Infecția se întinde către bazin, musculatură. Vorbim de piele moartă“.

  Operația nu se putea face în spitalul din Tg. Cărbunești

  Aurel Miruță povestește cum a ajuns în această situație: „Am avut o escară pe șoldul drept, care s-a infectat și am înțeles că a ajuns la os. Este nevoie de o intervenție chirurgicală ortopedică de specialitate, care nu se putea face în spitalul din Târgu Cărbunești”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: