spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateGorjeanul George Alexandru Ivan a recunoscut șpaga de peste 22 milioane de...

  Gorjeanul George Alexandru Ivan a recunoscut șpaga de peste 22 milioane de euro

  Fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Alexandru Ivan, din Târgu Jiu, reținut de procurori și apoi arestat într-un dosar de luare de mită de peste 22,4 milioane de euro pentru prelungirea unor contracte pentru duty-free-urile din Aeroportul „Henri Coandă” a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției pentru a primi închisoare cu suspendare, a anunțat miercuri DNA.

  Ivan a scăpat cu o pedeapsă de 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendare.
  Conform DNA, în 14 februarie 2022, George-Alexandru Ivan ar fi permis accesul unui director general al unei alte societăți comerciale (martor în cauză) la informații din cadrul CNAB care nu erau destinate publicității, respectiv la date din conținutul unui caiet de sarcini pentru achiziția de servicii de consultanță, anterior publicării acestuia (18.05.2022). A doua zi, 15 februarie 2022, Ivan i-ar fi predat efectiv persoanei respective caietul de sarcini.
  Potrivit Hotnews.ro, procurorii spun că prin acordul de recunoaștere a vinovăției este stabilită o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani și 9 luni. De asemenea, i s-a aplicat, printre altele, pedeapsa interzicerii dreptului de a ocupa vreo funcție sau de a desfășura o activitate în cadrul CNAB, pe o perioadă de 5 ani.

  George Alexandru Ivan este nepotul lui Eugen Davidoiu, fostul director al CNLO și al Tarom.

  O altă persoană a încheiat acord de recunoaștere

  O a doua persoană cu care DNA a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, asociat în cadrul unei firme care exploatează spații comerciale pe segmentul de retail în Aeroportul Otopeni, este acuzată că în lunile august și decembrie 2022 „ar fi pretins de la directorul general al unei alte societăți comerciale (martor în cauză) foloase necuvenite constând în folosința unor spații comerciale din interiorul aeroportului Otopeni și ulterior suma de 100.000 euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Transporturilor și asupra directorului general al CNAB, promițând că-i va determina pe aceștia să faciliteze prelungirea unui contract de asociere pentru exploatarea spațiilor comerciale încheiat anterior între CNAB și societatea unde lucra martorul”. În 23 ianuarie 2023, inculpatul ar fi primit de la martor, sub forma unor prestări de servicii fictive, suma de 294.275 lei.
  Pedeapsa stabilită pentru acesta este de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni.

  Ce acuzații le-au fost aduse inculpaților

  În acest dosar, au fost arestați preventiv George Alexandru Ivan şi trei oameni de afaceri – Cristian Bălan, Cătălin Lăscuț și Laurențiu Tănăsescu. Singurul trimis în judecată în acest dosar este Cristian Dumitru Bălan, intermediarul mitei.
  Conform DNA, procurorii anticorupție au dispus sesizarea Tribunalului București și a Tribunalul Ilfov cu acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate cu trei dintre inculpații cercetați în arest preventiv în acest dosar:
  George-Alexandru Ivan, fost director general, respectiv director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în prezent angajat al aceleiași companii naționale, pentru infracțiunile de trafic de influență, complicitate la trafic de influență și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ha, ha, ha! Pentru suma respectiva se da pedeapsa cu suspendare, iar pentru gainarii pedepse cu executare mult mai mari.Deh, sa traiasca bine si „organele”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: