spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitatePagube de peste 21 de milioane de lei, în Gorj

  Pagube de peste 21 de milioane de lei, în Gorj

  Inundațiile de la începutul anului au produs în Gorj pagube de peste 21 de milioane de lei. Banii sunt solicitați, prin hotărâre de Comitetul pentru Situații de Urgență, de la Guvern.

  “Colegii mei au finalizat o parte din evaluarea acestor pagube produse de inundațiile din acea periodă, în 16 UAT-uri și Consiliul Județean. S-a întocmit un raport și aceste situații au fost trecute prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Avem o hotărâre prin care am stabilit că e nevoie de o sumă de 21 de milioane 489 de mii de lei. Această situație va sta la baza unui proiect de hotărâre, de Guvern, pentru a primi acești bani din fondul de intervenție, fond de intervenție la dispoziția Guvernului pentru aceste calamități”, a transmis purtătorul de cuvânt al Insituției Prefectului, Corina Belteu.

  Urmează noi analize

  Cei mai mulți bani vor ajunge la Runcu.  “Cele mai afectate localități au fost Padeș, Peștișani, Runcu și Telești. Acolo au fost drumuri județene afectate, drumuri sătești, forestiere dar și poduri. Tot acolo am solicitat cei mai mulți bani. Comisia urmează, în perioada imediată să mergă la încă 10 UAT-uri să stabilească și acolo care sunt pagubele. Analiza o să fie trecută din nou prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și să facem un nou proiect de hotărâre de Guvern”, a mai transmis Belteu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: