spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorjul, pe loc codaș la autorecenzare. Prefectul cere bugetarilor să-și folosească calculatoarele!

  Gorjul, pe loc codaș la autorecenzare. Prefectul cere bugetarilor să-și folosească calculatoarele!

  Procesul de autorecenzare merge foarte greu la Gorj. Oficialii susțin că județul se află pe un loc codaș. Și la recensământul trecut, cel agricol, Gorjul a ocupat ultima poziție. Lipsa de implicare a autorităților dar și a populației face ca datele necesare recensământului populației ă fie imposibil de strâns.

  În redința de Colegiu Prefectural, prefectul Marcel Iacobescu a cerut șefilor de instituții să le transmită angajaților că trebuie să se autorecenzeze. După tonul folosit nu este vorba despre o rugăminte ci mai degrabă de o obligație.

  “În această perioadă se desfășoară recensământul populației. Datorită faptului că suntem pe ultimul loc pe țară, până pe data de 01.04.2022 veți transmite la Instituția Prefectului, va fi și o adresă transmisă în acest sens, situația personalului propriu recenzat. Ulterior, săptămânal, în zilele de vineri, veți transmite ceea ce s-a autorecenzat. Dacă nici noi, cei care avem în față toată ziua un calculator, nu facem acest lucru, atunci ce așteptăm de la nea Ion și tanti Ana de la țară. E foarte important ca tot personalul care lucrează în instituțiile publice să se autorecenzeze. Vă cer să luați măsuri în consecință!”, a transmis prefectul Marcel Iacobescu.

  Odată sărită această etapă munca o să pice pe umerii recenzorilor. Din experiența acțiunilor trecute, este greu de crezut că vor reuși să strângă datele din întreg județul.

  “Este o obligație civică, salariații din instituțiile publice trebuie să se autorecenzeze. Au calculatoare, telefoane performante, au tot ce le trebuie. Îmi doresc ca județul Gorj să nu mai fie pe ultimul loc, ca la recensământul agricol. Nu trebuie să așteptăm data de 15 mai, putem completa formulare mai devreme. Dacă nu ne autorecenzăm o să fie o muncă foarte grea pentru recenzori. Nu avem nicio scuză, acest proces trebuie să se termine. Noi, Direcția de Statistică, sprijinim dar nu ne dorim să dăm amenzi deși legea prevede și acest lucru. Școlile din tot județul trebuie să se implice! Înțelegem că profesorii nu au nevoie de zile libere, pentru că au vacanță dar ar trebui să se implice”, au transmis oficialii Direcției de Statistică Gorj.

  La aceste solicitări, conducerea Inspectoratului Școlar a transmis că: “toți angajații din învățământ vor completa un formular prin care vor spune dacă s-au autorecenzat sau nu! Această foaie o voi primi săptămânal pentru a vedea situația”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: