spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateGrădiniță modernizată cu un milion de euro, închisă de opt luni

  Grădiniță modernizată cu un milion de euro, închisă de opt luni

  O grădiniță modernizată cu un milion de euro din comuna Turburea stă goală de mai bine de opt luni de zile. Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, este foc și pară pe conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj: „Am o grădiniță făcută pe fonduri europene și nu vor să mute copiii în acea grădiniță. Cei mici stau în niște spații improvizate. Asta înseamnă Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Am un respect deosebit despre domnul Staicu, pentru că a încercat să rezolve această situația, dar doamna care este pusă acolo nu cred că este cu picioarele pe pământ. De opt luni încerc să-i mut pe acești copii în această grădiniță care este dotată și amenajată în mod corespunzător. Am făcut o adresă către ei pentru a se modifica rețeaua școlară acum, dar spun că rețeaua școlară se modifică la jumătatea anului. Nu cred că este mare lucru să se aproape și acum de către Consiliul de Administrație. Vin cu tot felul de tertipuri. Dacă este făcută pe fonduri europene și se află la 30 de metri de spațiile în care învață copiii,. Pun directori tot felul de oameni. Ar trebui ca 70 de copii să se mute aici“

  Edilul spune că a trimis o serie de adrese pentru ca grădinița să fie deschisă, dar fără rezultat: „Le-am trimis o serie de adrese. Este vorba de patru grupe de copii, dar motivează că nu sunt copii. Ei trebuie să verifice dacă vin copiii la grădiniță. Politicul se bagă prea mult în învățământ, deoarece pui oameni incompetenți. Și cei de la PSD au o vină pentru că au pus oameni pe acolo de nu știau ce este cu ei. Îmi doresc ca lucrurile să meargă bine în localitate“.

  Noua clădire nu are autorizații pentru a putea funcționa

  Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj susțin că nu au fost obținute încă toate autorizațiile necesar pentru ca grădinița să fie deschisă: „Corpul de clădire este unul nou, nerecepționat și fără aviz de conformitate din partea DSP, ISU etc. Aceste avize nu au fost obținute până la momentul acesta de către Primărie, care gestionează spațiile oricărei unități de învățământ. Fără obținerea acestor avize, copiii nu pot fi mutați în acel spațiu. A fost trimisă o echipă de la IȘJ Gorj la fața locului pentru evaluarea stării de fapte.

  Astăzi s-a purtat o discuție cu primarul comunei, urmând ca avizele să fie obținute de către primărie cât mai repede posibil. Abia ulterior preșcolarii pot fi mutați legal în acel spațiu“, a transmis Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ba Barca, daca tu esti analfabet fara BAC, trebuie sa intelegi ca Legea nu esti tu. Declari public faptul ca ,, am o gradinita,,.Ba narodule, tu nu ai .gradinita, gradinita e a UAT ului, a Consiliului Local, a Statului, a oricarei institutii, nu e a ta pe persoana fizica. Asa ca mars la scoala si lasa aerele de mosier.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: