spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateGuvernul lasă primăriile fără bani

  Guvernul lasă primăriile fără bani

  Guvernul lasă fără bani administrațiile publice locale. Printr-o adresă oficială Ministerul Dezvoltării le transmite primarilor că nu mai sunt fonduri pentru Programul național de Dezvoltare Locală. Astfel, lucrările aflate în curs de implementare fie sunt continuate cu bani de la buget, fie sunt abandonate.

  “Vă comunicăm faptul că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de dezvoltare locală pentru anul în curs. De asemenea, vă aducem la cunoștință faptul că, potrivit legii, aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate, din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările, în vederea evitării înregistrării de arierate”, se arată în adresa semnată de ministrul Cseke Attila.

  Edilii din țară s-au revoltat fiind, încă odată, păcăliți de șefii de la Guvern. Premierul Florin Cîțu a dezmințit, pe o rețea de socializare, adresa oficială ajunsă la primăriile din întreaga țară. “Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posibilitatea să decontăm cât mai mult”, a transmit primul ministru al României, Florin Cîțu.

  Între timp datoria public a României a crescut cu 1% față de anul trecut, împrumuturile fiind tot mai mari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: