spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateHărți digitale pentru comuna lui Brâncuși

  Hărți digitale pentru comuna lui Brâncuși

  Turiștii care ajung în comuna gorjeană Peștișani, comuna în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuși, au la dispoziție o hartă digitală, cu cele mai importante obiective turistice.  Printre acestea, se află Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“, dar și Peștera Cioarei, unde au fost găsite unele dintre cele mai vechi oseminte umane de pe cuprinsul Europei.

  Harta digitală a fost realizată de către Centrul de Informare Turistică Peștișani și cuprinde peste 20 de obiective turistice de pe raza comunei Peștișani:

  „Harta digitală cuprinde obiectivele turistice din Peștișani. Este o hartă pe care o actualizăm în permanență. Este concepută de Centrul de Informare Turistică Peștișani. Include, în momentul de față, peste 20 de obiective turistice, printre care amintesc:

  stejarul secular din Brădiceni, Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“ din satul Hobița, barajele de acumulare Vâja și Clocotiș, vârful Oslea, bisericile din lemn din satele Frâncești, Gureni, Peștișani, Hobița, Piatra Boroștenilor, Peștera Cioarei, unde s-au descoperit cele mai vechi oseminte umane din Europa, busturile lui Brâncuși, o moară pe apă, Valea Bistriței și Valea Bistricioarei“, a precizat Isabela Coară, coordonator al programului „Discover Peștișani“.

  Disponibilă pe Google Maps

  Harta este disponibilă pe platforma Google Maps.  „Turiștii pot accesa această hartă pe pagina de Facebook a centrului de informare turistică Peștișani, fie o găsesc pe pagina de Facebook Discover Peștișani.

  Harta este afișată atât în format Street View, cât și în format din satelit, unde vor putea să vadă exact locația, iar fiecare obiectiv turistic are și o descriere, precum și fotografii. Harta este realizată în Google Maps  și poate să ofere indicațiile rutiere“, a mai spus Isabela Coară.

  https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?fbclid=IwAR1Ptjy7HkOuBxDMTmeGnA__MLzqPfJTKkUhWFFhHMbeerZC_tvX4crYMfA&mid=1vrauEN5mqhoNFnx87Y3lzSwzWxMZK4lM&ll=45.078457%2C23.034678000000003&z=17

  Harta spațiilor de cazare urmează

  Autoritățile mai lucrează la o hartă cu toate spațiile de cazare din comuna Peștișani, care va fi disponibilă în curând.

  „Mai avem în lucru o hartă cu toate posibilitățile de cazare din Peștișani. Sunt aproximativ 150 de locuri de cazare în prezent, cu mențiunea că sunt multe pensiuni în construcție, iar unele vor fi finalizate în acest an.

  De asemenea, o să facem hărți cu traseele turistice, la care suntem sprijiniși de Salvamont Gorj“, a adăugat coordonatorul programului „Discover Peștișani“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: