spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎncepe furnizarea de microbuze electrice pentru elevii din județul Gorj

  Începe furnizarea de microbuze electrice pentru elevii din județul Gorj

  Consiliul Județean Gorj a semnat luni, 12.02.2024, contractual pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare, pentru transportul elevilor din județ. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” și vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de autovehicule „verzi”. Valoarea totală a proiectului este de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar termenul de livrare, conform contractului încheiat cu operatorul desemnat, este de 5 luni.

  În urma evaluării procedurii de achiziție publică – Furnizare microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj, astăzi a fost semnat, la sediul beneficiarului – Consiliul Județean Gorj, contractul de furnizare cu operatorul economic desemnat câștigător, având un termen de furnizare de 150 zile de la data semnării contractului. Potrivit contractului, în următoarele 5 luni, urmează a fi furnizate în județul Gorj un număr de 27 de microbuze electrice școlare de 16+1 locuri.

  Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare „verzi”.
  „Într-un demers de responsabilitate față de generațiile viitoare, am înțeles că educația pentru mediu și schimbările climatice reprezintă o prioritate crucială. De aceea, infrastructura unităților noastre de învățământ trebuie să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.
  Este important să precizăm, astfel, că proiectul nu se limitează doar la asigurarea mobilității urbane verzi, el reprezintă, de asemenea, o modalitate prin care susținem accesul la educație pentru elevii din zonele cu populație scăzută. Ne dorim ca nicio distanță să nu fie o piedică în calea cunoașterii și învățării, acest pas făcându-se în armonie cu protejarea mediului înconjurător”, transmite echipa Consiliului Județean Gorj.
  Valoarea totală a proiectului este de 30.776.011,20 lei (fără TVA), respectiv 36.623.453,33 lei (cu TVA), din care: 30.172.560,00 lei (fără TVA) alocare financiară eligibilă prin PNRR, la care se adaugă TVA-ul eligibil de la bugetul de stat în valoare de 5.732.786,40 lei, precum și suma de 603.451,20 lei (fără TVA), respectiv 718.106,93 lei (cu TVA), cheltuieli neeligibile, reprezentând contribuția proprie a Județului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: