spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăEvenimentEfectele deflagrației de la Judecătoria Motru, în evaluare

  Efectele deflagrației de la Judecătoria Motru, în evaluare

  Explozia produsă în dimineață zilei de luni, 12 februarie, în interiorul sediului Judecătoriei Motru din județul Gorj a făcut pagube care intră în evaluare. Se speră că nu au fost afectate dosarele de judecată din arhivă.

  Explozia s-a produs în zona arhivei instituției, pentru că mai multe butelii ar fi explodat. Incendiul a fost observat în jurul orei 05:00. Momentan se știe că există pagube materiale, urmând a se stabili dacă dosare din arhivă au fost afectate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

  „Prin intermediul numărului unic de urgență 112, am fost anunțați că la sediul în care își desfășoară activitatea Judecătoria Motru, într-una din încăperile în care era depozitată arhiva, a avut loc o refulare a gazului inergen dintr-o butelie a instalației fixe de stingere în cazul producerii unor incendii la arhiva obiectivului. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, iar pagubele materiale sunt minore“, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

  Evaluare a pagubelor

  Reprezentanții Tribunalului Gorj au informat că urmează să se facă o evaluare a pagubelor și a reparațiilor care trebuie realizate, pentru ca activitatea Judecătoriei Motru să nu fie afectată. La sediul Judecătoriei Motru a avut loc o întâlnire: „În dimineața zilei de 12.02.2024, la sediul Judecătoriei Motru s-a organizat o întâlnire de lucru, la care au participat președintele Curții de Apel Craiova, domnul judecător Adrian Glugă, împreună cu managerul economic și inginerul constructor al acestei instanțe, președintele Tribunalului Gorj, doamna judecător Laura Mihaela Sarcină împreună cu managerul economic al acestei instanțe, respectiv președintele Judecătoriei Motru, domnul judecător Ștefan Aldulescu, în scopul evaluării situației de la fața locului. Astfel, în acord cu Ministerul Justiției, se va realiza o estimare a sumelor ce urmează a fi asigurate de urgență pentru realizarea reparațiilor necesare desfășurării în bune condiții a activității instanței. Totodată, urmează a fi efectuată și o expertiză tehnică de specialitate, pentru a se determina gradul de afectare a clădirii“ este comunicatul Tribunalului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: