spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
joi, iunie 8, 2023
Altele
  AcasăActualitateIndienii, așteptați să termine lucrarea de pe centura ocolitoare a Municipiului Târgu...

  Indienii, așteptați să termine lucrarea de pe centura ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu

  Centura Municipiului Târgu Jiu, tot mai departe de a fi finalizată. O ultimă vizită pe șantier a scos la iveală mai multe probleme. Constructorul s-a plâns că nu găsește forță de muncă și că are probleme în a asigura nisipul și pietrisul pentru efectuarea terasamentelor. Astfel, este posibil ca termenul anunțat initial să fie din nou depăsit.

  “Am efectuat o vizită pe șantierul variantei ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu împreună cu șeful CNAIR, cu secretarul de stat din Ministerul Transporturilor ce răspunde de această zonă și cu ministrul interimar al Transporturilor, domnul Dan Vîlceanu. Am analizat stadiul lucrărilor în funcție de graficul pe care dumnealor l-au discutat cu constructorul, despre greutățile pe care le întâmpină și căutăm modalități de a-i ajuta în așa fel lucrarea să fie terminată la timp sau, cel puțin, la un timp rezonabil, pentru că ea trebuia terminată de foarte mult timp. Din câte am discutat cu ei, sperăm ca până la sfârșitul anului viitor centura să fie practicabilă”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu.

  Întrebat dacă a fost prelungit termenul care prevedea ca investiția să fie gata în decembrie  2022  prefectul a declarat că: “totul depinde de vreme. Dacă vom avea o iarnă ușoară, fără zăpadă, sunt convins că centura va fi dată în folosință poate chiar înainte de data stabilită. Pentru că tasarea acelui material, pietrișul, nisipul care se pun acum este mai greu să le faci pe timp de iarnă. Cu partea de asfaltare, la momentul de față, este asfaltat doar tronsonul de la kilometrul 0 acel note care este la drumul către Drăguțești drumul spre Craiova până la ieșirea spre Bârsești această porțiune sau turnat blenderul urmează să se toarne stratul de uzură “.

  Caută angajați

  Firma care execută lucrarea căută în permanență de muncitor. Acum au cerut sprijin Guvernului pentru a aduce pe șantier muncitori din India. “Întâmpină probleme în asigurarea cu balastru pietriș și nisip. Este nevoie de aceste material pentru a consolida porțiunea pe care se toarnă centură. Sunt probleme și cu forța de muncă, urmează să aducă, din câte am înțeles de la dumnealor, muncitori din India. Pentru asta este nevoie de un pic de ajutor de la Inspectoratul de Poliție, pe parte de Serviciul de Imigrări”, a mai transmis prefectul de Gorj.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!