spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎși parchează mașinile în cea mai modernă parcare din Târgu Jiu, dar...

  Își parchează mașinile în cea mai modernă parcare din Târgu Jiu, dar nu plătesc nimic. Cum este posibil?

  Cei care își parchează autoturismele în cea mai modernă parcare din municipiul Târgu Jiu, aflată în incinta Stadionului Municipal, în general polițiști și funcționari din Primărie, nu plătesc nimic. În schimb, în toate parcările din zona centrală se achită o taxă de doi lei pe oră.

  Cetățenii sunt nemulțumiți de această situație, pentru că anumite categorii sunt favorizate.

  Autoritățile explică această situație prin faptul că se lucrează la un nou sistem de taxare și se face o inventariere a parcărilor: „Am început o inventariere a parcărilor în tot orașul, nu că nu am fi știut de cea de acolo. Au și fost trecute câteva prin Consiliul Local, iar în urma reorganizării vom avea în cadrul Direcției Tehnice o structură care se va ocupa strict de gestionarea parcărilor. Va avea o independență mai mare, iar toți banii care vor fi obținuți vor fi folosiți pentru a crea noi locuri de parcare în Târgu Jiu.

  Nu se administrează orașul pentru o anumită categorie de salariași sau pentru o clasă socială. Suntem în procedură de evaluare pentru toate parcările. Inclusiv pe strada cu Teatrul de vară va fi o parcare cu taxă. Calculăm un plan tarifar, prețul unui abonament. Nu vrem să luăm decizii pripite și apoi să venim cu modificări“, a spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, la o emisiune de la Gorj Tv.

  „În ultimii 15 ani nu s-au mai făcut parcări noi“

  Viceprimarul Bogdan Bejinaru spune că în ultimii ani nu s-au făcut investiții în amenajarea de noi parcări: „În privința locurilor de parcare, suntem deficitari în tot orașul. Nu s-a făcut un studiu, care trebuie făcut o dată la cinci ani, în ceea ce privește numărul de mașini din Târgu Jiu.

  În ultimii 15 ani nu s-au mai făcut parcări noi și am ajuns în situația de a nu avea loc nici măcar în cartiere pentru parcările de reședință“.

  Se vor amenaja noi parcări în cartiere

  Bogdan Bejinaru spune că se vor amenaja noi parcări de reședință în cartiere, dar și pe strada A. I. Cuza: „Am identificat câteva locuri pentru amenajarea de noi parcări în zona Pieței Mici, cartierele Traian, Plopilor, Teilor. Permanent vom căuta să achiziționăm anumite terenuri pentru a compensa diferența dintre numărul locurilor de parcare și cel de autoturisme.

  La începutul primăverii, când vremea ne va permite, strada A. I. Cuza va fi lățită. Vor rămâne două sensuri de mers libere, iar pe o parte va fi amenajată o parcare în formă de spic, iar pe partea cealaltă o parcare pe lungimea mașinilor. Vor fi amenajate în jur de 30-40 de noi locuri de parcare“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: