spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateIstoric gorjean, la cel mai important simpozion istoric din lume

  Istoric gorjean, la cel mai important simpozion istoric din lume


  Istoricul Hadrian Gorun, conferențiar dr. la Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, va participa, în perioada 25-27 august, la Congresul Internațional de Științe Istorice, cea mai veche și cea mai importantă manifestare istorică din lume. Congresul se va desfășura în orașul Poznan, din Polonia. Din România vor participa 22 de istorici universitari și cercetători.
  „Are loc o dată la cinci ani. Prima ediția a avut loc în anul 1900 la Paris. Manifestarea reunește istorici din toată lumea. Voi participa la sesiunea Comisiei de Istorie a Relațiilor Internaționale cu o temă despre politica externă a lui Nicolae Ceaușescu. Se numește «A fost Nicolae Ceaușescu un neostalinist anti sovietic. Câteva elemente de continuitate și discontinuitate în politica sa»“, a precizat istoricul Hadrian Gorun.

  Pasionat de relațiile internaționale

  Istoricul Hadrian Gorun a publicat mai multe lucrări istorice, ultima fiind „România și Marele Război. Introducere la o istorie și teorie a relațiilor internaționale“. De asemenea, în urmă cu mai mulți ani, acesta a mai publicat o lucrare bazată pe teza de doctorat: „Relații politico-diplomatice și militare ale României cu Franța în Primul Război Mondial“.
  Domeniile de interes ale istoricului sunt istoria relațiilor internaționale, Primul Război Mondial, comunismului și postcomunismul în România“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!