spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateJocul care bagă panică printre părinți. „Să stopăm aceste jocuri care le...

  Jocul care bagă panică printre părinți. „Să stopăm aceste jocuri care le pun viața în pericol”

  Este panică printre părinții din județul Gorj după ce tot mai mulți copii ajung acasă cu răni pe mâini. Elevii joacă, în pauza de la școală, un joc foarte popular pe rețelele de socializare, joc care lasă răni vizibile pe corpul celor mici. „Moneda rusească”, este cunoscut de specialiști ca un nou joc periculos ce stârnește îngrijorare.

  Rețelele de socializare sunt pline cu filmulețe în care elevii joacă, în pauza dintre ore, jocul care bagă părinții în spaimă. Pe grupurile de socializare, mai multe mămici din Târgu Jiu atrag atenția altor părinți cu privire la acest fenomen care ia tot mai mare amploare în rândul elevilor. Rănile de pe mâinile copiilor îi dau de gol pe cei care obișnuiesc să „folosească” moneda, pe banca școlii.

  „Vreau sa trag un semnal de alarmă pentru toate mamele!! La noi în oraș, in școli, se practică „Moneda Rusească” de care copiii noștri! Mare atenție! Este un joc periculos pentru ei, se ajunge până la rănirea gravă a mâinilor… Poate mulți nu va povestesc acasă, dar dacă vedeți râni pe încheieturile de la degete (mâini), stați de vorbă cu ei, este spre binele lor. Să facem cumva sa stopăm aceste jocuri care le pun viața în pericol”, a fost mesajul transmis de o mămică curajoasă care a

  Ulterior, mai multe mămici din oraș au confirmat că jocul atrage în plasă tot mai mulți copii. Moneda rusească este jucată atât de băieți cât și de fete.

  „Este adevărat si fetițele mele au venit acasă cu un asemenea joc …ambele rănindu-se la mâini destul de rău” , a transmis o altă mămică.

  „Foarte adevărat….și ai mei au avut mâinile lovite rău…Foarte periculos! ”, susține o altă târgujiancă.

  Specialiștii avertizează că rănile sunt foarte dureroase și pot deveni periculoase deoarece infecția poate ajunge la os.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!