spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitate„Jungla“ din mijlocul orașului Târgu Jiu. Locatarii sunt terorizați de miros și...

  „Jungla“ din mijlocul orașului Târgu Jiu. Locatarii sunt terorizați de miros și insecte

  Mai mulți locuitori de pe strada Mihail Sadoveanu, din municipiul Târgu Jiu, sunt afectați, de ani de zile, din cauza unui teren neîngrijit, care este plin de vegetație, dar și de tot felul de gunoaie. Unii dintre cei afectați s-au gândit chiar să se mute.

  „Este insuportabil. Este un miros îngrozitor. Probabil că sunt și animale moarte, care se află acolo. Este o adevărată junglă. Dacă las geamul deschis, în casă intră tot felul de insecte, iar în balcon ajung multe resturi de la vegetație. Terenul nu a fost curățat de mult timp. Au crescut acolo rugi, vegetație luxuriantă și copaci. Sunt și rozătoare. În curtea mea am găsit șobolani. Este de neconceput așa ceva. Eu stau mereu cu geamurile deschise. Mi-a făcut stricăciuni la acoperișul casei de la un frasin care a crescut necontrolat“, relatează unul dintre locuitorii afectați.
  Acesta s-a gândit chiar să se mute din casă. „M-am gândit chiar să mă mut în altă parte. Este o situație greu de suportat, mai ales că se prelungește de ani de zile. De 12 ani de zile există această situație. Sunt trei proprietăți neîntreținute la numerele 64-66-68“, a spus Dan Nițu, unul dintre locatarii afectați.

  „Instituțiile nu funcționează în România“

  Bărbatul nemulțumit de această situație a depus mai multe sesizări la Poliția Locală și Primăria Târgu Jiu, dar fără un rezultat. „Am primit răspuns de la Primăria Târgu Jiu, care m-a informat că a trimis cazul spre rezolvare la Poliția Locală. Am primit un răspuns de la Poliția Locală, în care mi se spune că s-au luat măsuri. Nu s-a rezolvat nimic, în realitate. Instituțiile nu funcționează în România. Sunt într-o stare de amorțeală. Funcționarii statului plimbă doar hârtii“, a mai spus Dan Nițu.

  „Eu nu distrug natura“

  Proprietara terenului plin de bălării aflat în vecinătatea lui Dan Nițu consideră că nu are nici o vină. Aceasta a precizat că face regulat curățenie, dar că se aruncă în permanență gunoi. Femeia spune că iubește natura și din acest motiv nu taie vegetația: „Eu mă duc și le duc la container. Eu nu am vină că se aruncă acolo deșeuri. Eu curățam astăzi și mâine se aruncau din nou. Ce vină am eu că se aruncă gunoaie pe terenul oamenilor. Că sunt rugi de mure, dar ce au rugii de mure? Mie îmi plac că au mure în ei. Au fost și plante care au crescut, cum ar fi dragavei. Eu nu distrug natura. Eu iubesc natura. Am curățat în mod repetat. Am înțeles că aruncă și femeile de la Edilitara, care fac curățenie. Eu am avut acolo o mașină în care rugii de mure au intrat în ea și care au protejat-o să nu intre rozătoare acolo“.
  Mirela Stamate, șef al Biroului Protecţia Mediului şi Disciplina în Construcţii de la Poliţia Locală Târgu Jiu, a spus că sunt verificate toate aspectele sesizate, urmând să se identifice proprietarul terenului și că vor fi luate măsuri.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: