spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăExterneZeci de persoane s-au infectat cu un nou virus apărut în China

  Zeci de persoane s-au infectat cu un nou virus apărut în China

  Foto: Profimedia Images

  Peste 30 de persoane din China s-au infectat cu un virus recent identificat, care face parte din aceeași familie cu virusurile mortale Nipah și Hendra, scrie Bloomberg. potrivit digi24.ro. Precum SARS-CoV-2 (virusul care provoacă sindromul Covid-19), noul virus, numit Langya, a fost cel mai probabil transmis la oameni de la animale, potrivit oamenilor de știință.

  Henipavirusul Langya (LayV) a fost prima dată detectat în provinciile nord-estice Shandong și Henan la finalul anului 2018, dar a fost identificat oficial abia săptămâna trecută de oamenii de știință, informează The Guardian.

  Cercetătorii au descoperit Langya în mai mult de un sfert dintre cei 262 de chițcani testați, „o constatare ce sugerează că chițcanul ar putea fi un rezervor natural [al virusului]”. Langya a fost depistat și în 2% dintre capre și 5% dintre câinii testați.

  Când infectează un om, virusul Langya provoacă simptome precum febră, oboseală, tuse, pierderea apetitului și dureri musculare. Toți pacienții tratați au avut febră, iar unii dintre ei au părut să sufere de afecțiuni ale ficatului și rinichilor și au dezvoltat anomalii ale celulelor sanguine.

  Până acum, niciun om nu a murit după ce s-a infectat cu Langya.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: