spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitateLaurențiu Mugurel din Văgiulești cântă la orgă de la patru ani! „Muzica...

  Laurențiu Mugurel din Văgiulești cântă la orgă de la patru ani! „Muzica este o șoaptă divină!”

  Laurențiu MugurelPentru adolescentul Laurențiu Mugurel, muzica a însemnat o modalitate de a comunica, căci, de când era mic, băiatul a crescut pe sunetele instrumentelor tatălui său! Crescut într-o familie de muzicanți, destul de cunoscuți în comuna Văgiulești și în zona Motru, Laurențiu a început să cânte la orgă când avea patru ani. Acum merge cu tatăl său și cu o formație la nunți, botezuri și petreceri!

  Laurențiu MugurelLaurențiu Mihail Mugurel are 16 ani și a învățat să cânte la orgă uitându-se cu admirație la tatăl și la unchiul său, lăutari de carieră! Adolescentul este din comuna Văgiulești-satul Valea Motrului și are 16 ani. Acum studiază la Colegiul Național George Coșbuc din Motru și nu s-a gândit foarte bine dacă va mai urma vreo școală pe viitor. „Fac parte dintr-o familie cu tradiție muzicală, o familie liniștită și credincioasă. De la vârsta de 5 ani locuiesc împreună cu tatăl meu, iar mama a plecat în străinătate pentru a ne oferi un trai mai bun. Mai am două surori și doi frați, dar eu sunt singurul cu talent muzical. Noi nu am crescut împreună, dar suntem foarte apropiați și ne ajutăm reciproc. Din familie, cântă tot neamul din partea tatălui! Așa am învățat și eu și îmi place foarte mult”, a spus Laurențiu Mugurel din Văgiulești.

  Adoră muzica

  Laurențiu MugurelLaurențiu cântă la orgă și își însoțește tatăl la diferite evenimente, precum nunți, botezuri sau alte petreceri. Părinții săi l-au susținut pe opil când acesta a dat semne că are talent muzical. Tatălui săi i se mai spune „Baronu” și face parte dintr- o formație de lăutari destul de cunoscută în zona comunei Văgiulești și împrejurimi. „Părinții m-au susținut încă de mic în tot ce am făcut. La evenimente merg împreună cu tata și restul formației. Până acum am cântat la diferite evenimente: nunți, botezuri, majorate etc. Am făcut parte și dintr-o formație de dansuri populare și am fost la festivaluri prin toată țara și desigur am câștigat multe diplome, trofee și de cele mai multe ori locul I! În prezent studiez la Colegiul Național George Coșbuc Motru, profilul matematică-informatică. (…) Știu să cânt și cu vocea, dar orga este pe primul loc. Încă de mic mi-a plăcut orga. La vârsta de 4 ani, tata mi-a cumpărat o orgă și așa am început. El mi-a pus orga în brațe, ca să zic așa. La vârsta de 8 ani, am mers la unchiul meu, nea Gheorghe Feraru, un om deosebit, care a învățat foarte mulți elevi și încă se ocupă cu asta. M-a învățat multe lucruri și îi mulțumesc foarte mult.

  A „furat” de la cei mai pricepuți

  Elevul spune că nu întotdeauna poți învăța dacă un muzicant îți predă, așa că a preferat să mai și „fure” de la cei mai pricepuți ca el! „Dar muzica nu se învață, muzica se ”fură” și prin studiu am reușit ce mi-am propus. Muzica poate fi interpretată de fiecare în felul său, dar pentru mine muzica este o șoaptă divină ce aprinde scânteia în sufletul omenesc!”, a spus adolescentul din Văgiulești. Pe viitor își dorește să ducă mai departe tradiția și să ajungă cât mai bun și cunoscut.

  Laurențiu MugurelLaurențiu MugurelLaurențiu Mugurel

   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: