spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateLebăda rănită cu pietre a fost salvată și s-a întors pe lacul...

  Lebăda rănită cu pietre a fost salvată și s-a întors pe lacul de acumulare

  Lebăda care a fost lovită cu pietre de mai mulți tineri, pe lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu, a fost salvată de către medicii veterinari și a revenit miercuri, 5 aprilie, lângă perechea sa.

  Tratamentul și recuperarea au durat aproximativ o săptămână. Medicii veterinari erau sceptici cu privire la șansele de supraviețuire, pentru că avea probleme neurologice și nu își putea ține capul. Lebăda a fost readusă ieri în mediul său natural și s-a dus direct la cuibar, unde clocește ouă pentru o nouă serie de pui.

  Foto: Claudiu Fiu/Facebook

  „Perechea de lebede «Tica&Reta» este din nou împreună!

  Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, mulțumim medicilor veterinari, mulțumim pescarului care a intervenit în timp util pentru salvare(va avea permisul de pescuit gratis plus un premiu). Mulțumim vouă, celor care v-ați rugat și transmis un gând pozitiv.

  A fost repusă pe apa lebăda și reîntâlnirea cuplului a fost de o emoție deosebită. Sperăm să ducă la final și generația de pui 2023. A fost o sărbătoare!

  Să avem grijă de ele, să fim responsabili și empatici, să ne bucuram de frumusețea lor și să le respectăm!“, a spus Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

  Lebăda a fost rănită, după ce mai mulți tineri au aruncat cu pietre în aceasta. Poliția a deschis o anchetă pentru prinderea făptașilor. Un pescar a văzut ce s-a întâmplat și a anunțat, astfel că s-a putut interveni rapid pentru salvarea ei.

  Foto: Claudiu Fiu/Facebook
  Vor fi amplasate panouri de avertizare

  Claudiu Fiu, care este și consilier local al municipiului Târgu Jiu, spune că vor fi puse panouri informative: „Dorim să punem panouri informative în care să menționăm modul în care trebuie să ne comportăm atunci când suntem în preajma acestor păsări superbe. De asemenea, vor fi afișate și pedepsele aplicate celor care rănesc păsările“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: