spot_img
31.5 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateVerificare cu dronele în zona montană a județului Gorj, după cutremurele din...

  Verificare cu dronele în zona montană a județului Gorj, după cutremurele din ultima perioadă

  Salvamontiștii gorjeni vor desfășura o acțiune de verificare a zonei montane a județului Gorj cu ajutorul dronelor, în urma cutremurelor care au afectat regiunea. Salvatorii vor verifica dacă sunt roci dislocate și dacă acestea pun în pericol siguranța turiștilor.

  „Mâine demaram activitatea de analiză a posibilelor efecte ale cutremurelor și replicilor acestora produse în zona montană a județului Gorj, cu ajutorul dronelor. Prima acțiune o vom face în zona Cheile Sohodolului din comuna Runcu și vom analiza eventuale roci de mari dimensiuni dislocate de pe versanți, care ar putea fi instabile și, la un nou cutremur, să cadă în zonele de acces ale mașinilor și turiștilor“, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

  Acțiunea va continua și în alte zone

  Acțiunea va continua și în perioada următoare. „Vor fi analizate zone ample din sectorul montan sudic al masivului Vâlcan, zone în care au fost înregistrate cutremurele, respectiv zona dintre Schela și Peștisani. Acțiunea este inițiată și susținută de către Consiliul Județean Gorj și va fi realizată de către Serviciul Salvamont Gorj, împreună cu specialiști din cadrul Vodafone Romania – partenerul de tehnologie al Salvamont România și beneficiază de sprijinul Primăriei Runcu. Menționăm că această activitate de analiză nu dorește să se substituie activității unor altor instituții cu atribuții in domeniu și are doar un caracter de analiză locală, care să permită autorităților publice să cunoască situația din teren și să întreprindă măsurile necesare, pentru a-i proteja pe cei care merg pe munte, deopotrivă turiști sau persoane care desfășoară diverse activități profesionale“, a mai spus Sabin Cornoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!