spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateLegătură video live între Universitatea de Vest Timișoara și Stația Spațială...

  Legătură video live între Universitatea de Vest Timișoara și Stația Spațială Internațională

  Universitatea de Vest din Timișoara a pregătit pentru 24 ianuarie, un eveniment special pentru profesorii și elevii din preuniversitar. Aceștia pot participa la o întâlnire virtuală în direct cu astronautul Agenției Spațiale Europene, Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale. La UVT studiază foarte mulți tineri din Gorj.

   Universitatea-de-Vest-UVT1

  Legătura video se va stabili atât cu România, la UVT, cât și cu alte două țări participante, Irlanda și Portugalia, iar Thomas Pesquet va răspunde și la întrebările adresate de profesori. Evenimentul va începe pe 24 ianuarie, la ora 13:30, cu prezentări din partea reprezentanților Agenției Spațiale Române (ROSA), ESERO România, Agenției Spațiale Europene și Universității de Vest din Timișoara. În plus, cosmonautul român, Dumitru Dorin Prunariu, va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiu în viața noastră cotidiană. „Venim în întâmpinarea elevilor cu evenimente care să le deschidă apetitul pentru știință. Este important să le transmitem copiilor că științele exacte sunt extrem de interesante și îți pot aduce satisfacții deosebite. Ne bucurăm să îi vom avea lângă noi pe Dumitru Prunariu și Thomas Pesquet. Interacțiunea elevilor cu aceștia este în măsură să le deschidă noi perspective asupra traseului lor educațional și profesional”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Întâlnirea cu Thomas Pesquet se va desfășura în intervalul 17:45 – 18:05.

  UVT-Universitatea-de-Vest-Timisoara

  Evenimentul este organizat de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România și ROSA, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. Acesta va fi transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universității de Vest din Timișoara, www.uvt.ro, și pe www.esero.ro.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!