spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateLiceeni lăsați la 10 km. de școală după ce autobuzul s-a defectat

  Liceeni lăsați la 10 km. de școală după ce autobuzul s-a defectat

  Mai mulți elevi de la Liceul Teoretic Novaci au rămas, ieri dimineață, în frig la o distanță de aproximativ zece kilometri de unitatea de învățământ, după ce autobuzul care îi transporta s-a defectat.

  Părinții liceenilor sunt revoltați deoarece, susțin ei, condițiile în care sunt transportați elevii lasă de dorit, iar conducătorul auto, care este și patronul firmei de transport, are un comportament inadecvat: „Având foarte mulți elevi și persoane care mergeau la Cărpiniș și Novaci, i-a dus până la Drăgoiești, la șase kilometri, și i-a lăsat acolo pentru că nu i-a pornit autobuzul să poată să-i ia pe toți și i-a lăsat în frig. Copiii au stat în drum până când a venit un părinte și i-a înghesuit într-o mașină pentru a-i duce la școală. Autobuzul s-a defectat pentru că este vechi“, spune mama unei eleve.

   

  Acuzat că a licitat cursa cu un alt mijloc de transport

   

  Femeia susține că licența pe ruta Crasna-Novaci este obținută pe un alt mijloc de transport, și nu pe autobuzul în care sunt transportați elevii: „Are licența doar pe cursă, care nu este de elevi, ci de persoane. Licitează cu un microbuz care este performant și a câștigat cursa, dar vine de la Buzești la Drăgoeiești cu microbuzul, îl lasă acolo, iar apoi ia un autobuz degradat și face cursa de Novaci, tur-retur, după care parchează. Situația durează de 7-8 ani , pentru că am avut fiica cea mare tot la liceu la Novaci. S-au făcut tabele cu semnăturile părinților să se permită acordarea de licențe și altor operatori, dar niciodată nu se iau măsuri“.

  Mama elevei mai spune că tarifele percepute elevilor sunt foarte mari: „Pe distanța de 17 kilometri, de la Buzești la Novaci s-a perceput mereu o sumă de 7-8 lei, care este echivalentă cu Buzești-Târgui Jiu, deși distanța este dublu. Nu s-a comentat la bani, pentru că nu avem alternative. El face legea. Nu-i convine fața cuiva, nu îl ia în autobuz, nu are abonament, îi ia un leu în plus. Are persoane mai multe în microbuz“.

   

  Patron: Prioritate au avut călătorii cu abonament

   

  Marian Foanene, patronul societății de transport, spune că a asigurat cu prioritate transportul persoanelor care aveau abonament: „A pornit un siroco peste noapte, s-a consumat bateria și nu a mai pornit. Normal era să îi iau pe elevii care au abonamente plătite și i-am luat pe aceștia. Am luat două microbuze și i-am dus. Primul microbuz a plecat cu copiii cu abonamente, iar cel de-al doilea care a venit nu mai era nimeni în stație. Este prima dată în primii șase ani de zile când se întâmplă așa ceva“.

  Acesta a preciza că nu a crescut tarifele, cu toate că prețul carburantului a crescut: „Prețul este același, care a fost și acum un an de zile. Nu a fost majorat, deși prețul carburantului a crescut“. Patronul mai spune că cei care sunt nemulțumiți pot să meargă cu alte mijloace de transport: „Nu este un traseu pe unde trece doar un microbuz. Trec mai multe microbuze și autobuze. Nu este obligatoriu să meargă doar cu mine“.

  Marian Foanene a mai precizat că mijlocul de transport este omologat și respectă toate standardele: „Autobuzul este omologat la Registrul Auto Român. Are 105 locuri, 40 de în picioare și restul pe scaune. Are licență, ITP și eu eliberez bonuri fiscale pentru biletele eliberate. Din punctul meu de vedere, poate să verifice cine dorește, pentru că activitatea este perfect legală“

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Salut ! Aș dori un Nr de telefon ,ar fi mai multe nereguli despre comportamentul său și minciunile pe care le-a declarat ! Doresc să rămân anonimat ! Dacă doriți să trimiteți nr de tel la aceea adresă de email! Mulțumesc !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: