spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateLiceul Tehnologic Țicleni, la 50 de ani de la înființare

  Liceul Tehnologic Țicleni, la 50 de ani de la înființare

  Liceul Tehnologic Țicleni a sărbătorit, joi, cinci decenii de la înființare. La evenimentul aniversar au fost invitați foști profesori, foști elevi și oameni care au contribuit la înființarea și dezvoltarea unității de învățământ. De asemenea, au participat din partea autorităților: subprefectul Mihai Istrate – fost director al liceului, subprefectul Nicolae Muja, inspectorul general al Inspectoratului Județean Gorj, Marcela Mrejeru și primarul orașului Țicleni, Constantin Radu.

  Printre cei prezenți la festivitatea de aniversare a 50 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic Țicleni, a fost și primul director al instituției, profesorul Constantin Șofei, care a povestit despre începuturile acesteia. El a precizat că aici și-au început formarea mulți specialiști, dovadă că, de la prima generație de elevi, din cei 36 de absolvenți, 32 au intrat la facultate.

  Scurt istoric

  Liceul Tehnologic Țicleni a luat fiinţă în anul 1973, ca urmare a necesităţii calificării forţei de muncă în domeniul petrolului, iar în prezent şcolarizează aproape 400 de elevi în domeniul real, uman şi tehnic.

  „Baza materială modernă asigură condiţiile necesare unui proces instructiv-educativ de calitate, fiind permanent adaptată noilor cerinţe impuse de piaţa forţei de muncă.

  Principala menire a şcolii a fost şi este educarea şi instruirea tinerei generaţii.

  Liceul Tehnologic Țicleni, amplasat în centrul orașului Ticleni, este un liceu cu personalitate, un loc unde se concentrează, se solidifică și se adaugă calitate, varietate și domeniu de aplicare pentru viața elevilor.

  În prezent, Liceul Tehnologic Țicleni școlarizează elevi în specializari precum matematică-informatică, filologie, tehnică de calcul, automatizări, instalații electrice, mecanică, extracția si tratarea gazelor,operare sonde și birotică și dispune de un corp profesoral de specialişti, bază materială de excepție și sprijin din partea instituţiilor partenere.

  Elevii noștri beneficiază de 8 cabinete, 7 laboratoare, 4 ateliere şcolare,  o sală de sport, două terenuri de sport multifunctionale acoperite cu suprafață de joc sintetică, bibliotecă, amfiteatru funcţional pentru toate disciplinele cuprinse în planul de învăţământ.” se arată în prezentarea de pe site-ul Liceului Tehnologic Țicleni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: