spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateLocuri de joacă modernizate, distruse de tineri teribiliști

  Locuri de joacă modernizate, distruse de tineri teribiliști

  Mai multe locuri de joacă din municipiul Târgu Jiu, care au fost modernizate de autorități, au suferit tot felul de distrugeri, care presupun costuri ridicate pentru refacerea stricăciunilor produse. Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu, susține că distrugerile sunt produse în cea mai mare parte de tineri teribiliști și reprezintă un pericol mare de accidentare pentru copii: „Partea cea mai rea este că se înregistrează frecvent distrugeri la locurile de joacă. Aceste distrugeri nu sunt făcute de copii sau de părinți, ci de adolescenți, de regulă noaptea. Nu am să înțeleg niciodată de ce poată supăra așa de tare un loc de joacă încât să distrugi anumite componente care aduc bucurie copiilor. Presupune costuri mari pentru noi. Probleme este că a doua zi pot veni să se joace copii și să se accidenteze grav. Reprezintă un pericol la siguranța copiilor noștri. La locul de joacă din zona Plopilor și-au încercat brichetele pe tobogane, iar dacă nu au reușit pentru că sunt ignifugate, le-au spart pur și simplu“.

  Ionuț Jilăveanu a spus că soluția este montarea de camere de luat vederi.

  12 locuri de joacă, modernizate în acest an

  19 locuri de joacă din municipiul Târgu Jiu, din totalul de 92, sunt nemodernizate. Ionuț Jilăveanu a precizat că o parte dintre locurile de joacă nemodernizate vor fi reabilitate în acest an: „Anul trecut a fost o acțiune destul de amplă de modernizare în privința montării de pavele de cauciuc, care sunt absolut necesare, deoarece oferă o protecție mai mare copiilor. Lucrăm la documentațiile necesare pentru efectuarea lucrărilor de modernizare și a altor locuri de joacă. Vor intra în modernizare cele care sunt mai degradate. Vor fi montate pavele din cauciuc și componente. 12 locuri de joacă vor fi reabilitate în acest an“.

  Lecție oferită de părinți

  Părinții au oferit o lecție autoritățile, pentru că, în unele locuri de joacă modernizate, aceștia au scos dalele din cauciuc pentru ca cei mici să se poată juca la nisip: „Am avut zone unde am modernizat complet și am constatat că dalele din cauciuc au fost scoase cu mare grijă de părinți pentru ca cei mici să se poată juca în nisip și am învățat o lecție de aici, pentru că trebuie să existe și o groapă pentru nisip. Ne-am propus ca de acum înainte să creăm aceste spații“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: