spot_img
23 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateMagistraţii renunţă la greva generală, dar continuă protestul

  Magistraţii renunţă la greva generală, dar continuă protestul

  Protestul magistraților continuă! Judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis continuarea protestului cu banderole albe până la finele acestei luni. Este un termen considerat rezonabil, consideră ei, pentru soluționarea cererilor din actualul Memorandum privind justiția.

  tribunal-greva-1

  Săptămâna trecută, judecătorii amenințau că vor intra în grevă generală și că nu vor judeca decât urgențele, însă au revenit asupra deciziei. Magistrații s-au întâlnit vinerea trecută și au ajuns la concluzia că, din punct de vedere legal, nu au cum să organizeze o astfel de acțiune radicală fără să încalce legislația. Drept urmare, judecătorii vor continua să protesteze purtând banderole albe. „De rezolvat, nu s-a rezolvat nimic. În schimb, am decis în Adunarea Generală de vineri să revenim la forma pe care noi am înţeles să o declanşăm, de protest radical şi am revenit în sensul că se continuă forma de protest cu banderole albe”, a declarat Mădălina Vladu Crevon.

  Judecătorii susţin că au decis să renunțe la acea formă de protest radicală. Asta deoarece se încearcă soluționarea problemelor care au declanșat protestele. „Au început să se întâlnească şi să îşi aplece atenţia şi asupra solicitărilor noastre. Ieri, CSM-ul s-a întâlnit cu reprezentanţii magistraţilor şi au stabilit fixarea unei întâlniri”, a mai precizat Mădălina Vladu Crevon, judecătorul în cadrul Tribunalului Gorj.

  Magistrații sunt nemulțumiți de aplicarea discriminatorie a actelor normative privind salarizarea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: