spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateMai multe localități inundate în Gorj

  Mai multe localități inundate în Gorj

  Avertizările hidrologilor cu privire la riscul de inundații, în județul Gorj, s-au adeverit. În urma ploilor abundente, mai multe gospodării din Gorj au fost inundate. Pentru a scoate apa din locuințe, cetățenii au solicitat sprijinul autorităților. Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Gorj a acționat în mai multe localități.

  Ploaia din ultimele zile a umflat râurile din Gorj. Reprezentanții Apelor Române au fost în alertă, în urma unei avertizări de cod galben de risc de inundații. Din păcate, în prag de Sărbători, locuințele mai multor gorjeni au fost inundate. Probleme au fost în mai multe localități, inclusiv în Municipiul Târgu Jiu.

  „Am avut 5 interventii pentru evacuarea apei din gospodarii, astfel:
  -Municipiul Tg-Jiu, strada Mesteacănului;
  -Cruțeț, satul Crușeț;
  -Bumbești-Jiu, satul Curtișoara;
  -Prigoria, satul Călugăreasa;
  -Plopșoru, satul Sărdănești”, a transmis ISU Gorj.
  Probleme au fost și la Turcinești, însă autoritățile au reușit să acționeze în timp util, pentru a evita inundarea gospodăriilor, după ce nivelul pârâului Valea Pietroasei a crescut. Totodată, în Drăguțești, rigolele nu au făcut față acumulărilor de apă, în zona apa băltind.

  Din raportul întocmit de Instituția Prefectului Gorj, probleme importante s-au înregistrat și în localitatea Dănești, unde inundațiile au afectat structura unui pod, iar în Polovragi și Stănești mai multe drumuri comunale, pietruite, au fost afectate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!