spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăCulturaActivitățile educativ - recreativ - creative de la Muzeul Județean Gorj continuă...

    Activitățile educativ – recreativ – creative de la Muzeul Județean Gorj continuă și în 2023

    Atelierele lui Moș Crăciun de la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și-au închis vineri porțile, dar activitățile educativ – recreativ – creative vor continua și anul viitor, venind cu noi provocări. După succesul obținut în cele 6 luni de la lansare a Programului de Educație Muzeală din care acestea fac parte, care a avut peste 1300 de participanți, conducerea instituției a luat decizia  ca programul să aibă caracter permanent, chiar dacă în alte muzee din țară se ține în vacanța de vară și, doar ocazional, în restul anului.

    De această dată, la ateliere și la vizita în muzeu, care vine la pachet cu acestea, au participat elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gheorghe Tătărescu din Târgu Jiu, dar și participanți care s-au înscris individual.

    Elevii de la Tătărescu au pășit cu emoție și cu mare interes, pentru prima dată în viață, în expoziția de istorie a muzeului. De asemenea, și-au dezvoltat îndemânarea și stima de sine la Atelierele lui Moș Crăciun, confecționând pentru acasă decorațiuni de Sărbători, cu propriile lor mânuțe. Ei le-au dăruit cu mândrie părinților, să le pună la ușa de la intrare, acasă.

    Cât despre grupa cu participare individuală, membrii acesteia au avut o nouă experiență, prin care au învățat cum pot transforma o simplă sticlă de plastic într-un suport unicat pentru pixuri, creioane și pensule, cu tematică de Sărbători, pe care să-l pună la loc de cinste, pe biroul lor de acasă. De asemenea, aceștia au vizitat expoziția de artă a Dorinei Cioplea – Văduva.

    Imediat după încheierea Sărbătorilor, în 2023, muzeul va relua activitățile educativ – recreativ – creative de educație muzeală, pregătind noi ateliere participanților. Biletele, care costă 10 lei, vor putea fi cumpărate începând cu data de 9 ianuarie, activitățile urmând să înceapă din data de 13 ianuarie 2023.

    Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: