spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateMamografii digitale cu tomosinteză (3D), la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Mamografii digitale cu tomosinteză (3D), la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Gorjencele vor putea beneficia de mamografii digitale cu tomosinteză (3D) în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu începând 3 iulie, pe lângă mamografiile 2D.

  Mamografia 3D sau tomosinteza este cea mai evoluată metodă de diagnostic radiografic a sânului, prin care sânul este scanat din diverse unghiuri, permițând generarea de imagini cu înaltă rezoluție. Această investigație se poate compara cu un examen tomografic.
  „Și în județul Gorj, cancerul de sân este cea mai frecventă malignitate la femei, iar screeningul mamar, ca măsură de prevenție, este o verificare a sânilor care permite depistarea precoce a cancerului, înainte de apariția simptomelor. Uneori examenul mamografic inițial trebuie continuat cu alte metode imagistice complementare: ecografie și biopsie mamară. Ca măsură de prevenție, această investigație se recomandă tuturor femeilor după 40 de ani, chiar dacă nu există o simptomatologie mamară (dureri, inflamații, noduli palpabili, scurgeri din mamelon)“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  O mamografie făcută la timp poate însemna o viață salvată

  Avantajele mamografiei 3D sunt următoarele:
  – Crește cu 41% rata de detecție a cancerului mamar, în special a cancerului invaziv
  – Scade cu 15% nevoia că pacientei să i se facă biopsie mamară sau teste adiționale în cazul rezultatelor fals pozitive. Scad astfel anxietatea așteptării rezultatului și costurile unor teste inutile
  – Are o acuratețe foarte bună în a determina mărimea, formă și localizarea anomaliilor
  – Este potrivită în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens
  Programările pentru mamografia cu tomosinteză se pot face la Laboratorul Radiologie și imagistică medicală, etaj I, camera 47 din cadrul Spitalului Județean situat pe strada Progresului (Spitalul 700), în baza unei recomandări de la medicul de familie sau medicul specialist, în baza biletului de trimitere sau contracost.
  Medicii spun că o mamografie făcută la timp poate însemna o viață salvată, căci aceasta este una dintre cele mai importante investigații necesare pentru depistarea afecțiunilor la nivelul sânilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: