spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăNationalAlarmant: Evaluarea Națională dezvăluie probleme majore în învățământul rural

  Alarmant: Evaluarea Națională dezvăluie probleme majore în învățământul rural

  Aproape jumătate dintre elevii din mediul rural nu au reușit să treacă Evaluarea Națională, conform unui raport al World Vision România citat de Mediafax. Numărul acestora a crescut cu 10% față de anul trecut, evidențiind o agravare a lipsei accesului la o educație de calitate în mediul rural.

  Diferențele între elevii din mediul urban și cei din mediul rural sunt semnificative, inclusiv în privința notelor între 5 și 6. Elevii de la sate înregistrează procente duble în această categorie. De asemenea, există o discrepanță notabilă și în ceea ce privește elevii cu medii sub 7.

  Aceste date dezvăluie problemele serioase cu care se confruntă sistemul de învățământ rural și subliniază necesitatea unor soluții urgente. Raportul evidențiază diverse aspecte precum lipsa sprijinului acordat elevilor la teme, atitudinea părinților față de rezultatele școlare ale copiilor, dezinteresul adolescenților față de școală și insuficiența resurselor educaționale.

  Este imperativ să se acorde o atenție sporită și să se implementeze măsuri concrete pentru a asigura o educație de calitate și egalitate de șanse pentru toți elevii din mediul rural.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: