spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateMarcel Romanescu, după votul din consiliul local: „Așa se termină telenovela cu...

  Marcel Romanescu, după votul din consiliul local: „Așa se termină telenovela cu CSM”

  Consilierii locali și primarul municipiului Târgu Jiu au ajuns în sfârșit la un acord privind validarea concursului organizat pentru șefia CSM. Marcel Romanescu se declară încântat că s-a încheiat „telenovela” și așteaptă să semneze contractul de management cu Robert Bălăeț, cel care a și câștigat concursul. Potrivit primarului, greul abia acum începe.

  Ultima ședință de consiliu local a fost cu noroc pentru iubitorii sportului din Târgu Jiu, deoarece aleșii s-au pus în sfârșit de acord. Nu însă fără bine-cunoscutele șicane. „Domnul primar a ținut să vină cu un proiect de hotărâre aproape identic cu al consilierilor locali. Singura modificare la proiectul inițiat de domnul primar a fost acea formulă de aprobare a proiectului de management al candidatului declarat admis. Consilierii au fost de acord cu propunerea de a suplimenta ordinea de zi cu proiectul inițiat de domnul primar din ideea de a termina cu disputele pe această temă. După ce s-au votat amendamentele și proiectul, este acum o obligație pentru domnul primar de a semna contractul de management cu candidatul declarat admis. Nu cred că mai sunt probleme”, a explicat viceprimarul Aurel Popescu.

  Vicele Popescu spune că mai sunt câțiva pași importanți până când activitatea să înceapă cu adevărat la CSM. „Urmează acum alți pași: stabilirea comitetului director, stabilirea disciplinelor sportive, licențierea acestor discipline la Ministerul Tineretului și Sportului. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le avem în vedere dacă ne dorim să funcționeze acest CSM. Așteptăm o discuție cu candidatul declarat admis, un proiect al dumnealui, pentru că ne interesează activitatea care se va desfășura acolo”, a mai declarat Aurel Popescu.

  „Dacă suntem înțelepți, putem găsi soluții”

  Adrian Tudor, celălalt viceprimar PSD, este convins că aleșii nu au votat o „struțo-cămilă” de proiect, ci doar varianta optimă. „Nu a ieșit o struțo-cămilă, pentru că din cele două proiecte a ieșit o hotărâre de consiliu local care îi dă posibilitatea primarului să semneze contractul de management cu persoana care a câștigat concursul. Iată că dacă suntem înțelepți și putem purta un dialog, putem găsi soluții împreună. Din păcate, primarul Romanescu la fiecare proiect cu un subiect mai delicat a reușit să creeze scandal, pentru că lui îi place să iasă în permanență în fața opiniei publice și să spună eu vreau, dar consilierii nu. Să rețină domnul Romanescu și să știe toată lumea că înființarea CSM a fost o inițiativă a PSD. Nu puteam opri acest proiect, însă nici nu puteam permite ca cineva să își bată joc de un proiect inițiat pentru binele cetățenilor”, a comentat Adrian Tudor.

  „Grijile abia acum încep”

  Primarul Marcel Romanescu spune că toți pașii legali au fost îndepliniți și răsuflă ușurat că s-a terminat telenovela. „O să îl invit pe Robert Bălăeț să semnăm acest contract, după răspunsul Direcției Juridice. Deja domnul secretar s-a pronunțat în ședința de consiliu și spune că se poate semna acest contract. Mi-aș fi dorit ca acea hotărâre de consiliu local să fie completă, dar asta e. Grijile abia acum încep. Trebuie să vedem exact bugetul pe care îl alocăm, organigrama, sunt mai multe discuții pe care trebuie să le avem. A fost o mică modificare legată de proiectul de management, pe care consilierii l-au eliminat din proiectul de hotărâre, și din titlu, și din conținut. Și așa se termină telenovela cu CSM…” spune Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: