spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateMarian Rotaru a comis-o din nou! Șeful de la Patrimoniu, băgat în...

  Marian Rotaru a comis-o din nou! Șeful de la Patrimoniu, băgat în comisia de disciplină pentru ordin de deplasare fictiv

  Șeful Direcției Publice de Patrimoniu din Primăria Târgu Jiu a ajuns din nou în comisia de disciplină. Marian Rotaru este acuzat că a completat fictiv ordine de deplasare ca să încaseze banii pentru o deplasare la Petroșani, culmea, în timp ce era prezent la Târgu Jiu și participa la ședințe publice. Atât primarul Marcel Romanescu, cât și viceprimarul Aurel Popescu au dat asigurări că dacă acuzațiile se vor adeveri, Rotaru va fi aspru sancționat.

  Fostul primar al comunei Lelești, acum director la Direcția de Patrimoniu Târgu Jiu, se dovedește mare amator de găinării pe bani publici. După ce și-a trimis subalternii să îi cosească iarba din curtea vilei și a fost sancționat cu mustrare scrisă de comisia de disciplină, Marian Rotaru dă iar cu subsemnatul într-o nouă anchetă. Jurnaliștii Tele 3 au prezentat un ordin de deplasare completat de Rotaru pe data de 4 septembrie, conform căruia acesta s-a deplasat la Primăria Petroșani. În realitate, fix în același timp, Rotaru era la ședința cu directorii de școli.

  Există o explicație…

  Prins pe picior greșit, Rotaru are o explicație cel puțin puerilă. „La ora 8 și ceva am plecat de la DPP, am ajuns după Lainici cam la ora 9 fără un sfert, se lucra pe partea dreaptă, am ajuns aproape de Petroșani, mi-am dat seama că nu ajung la ședință, am sunat și m-am întors înapoi. La ora 12 fără un sfert am intrat în sală, la ora 14:30 am plecat la Petroșani și la 16:30 am ajuns la Petroșani. Am fost la stadionul de acolo, nu am putut să rezolva problemele, pentru care am plecat a doua zi. Ce era mai bine, să plătesc 53 de lei deplasarea și diurna, sau să rămân la hotel în Petroșani. La ora 12:30 am fost a doua zi în Petroșani, am rezolvat problema și am venit înapoi”, se apără Marian Rotaru.

  „Nu va rămâne nesancționat acest derapaj”

  Conștient că imaginea Primăriei Târgu Jiu este terfelită de șeful de la Patrimoniu, viceprimarul Aurel Popescu cere să fie luate măsuri de urgență. „Este foarte bine să verificăm perioada când a fost domnul Rotaru la Petroșani. Așa cum reiese din acest ordin de deplasare, să fi plecat la ora 8:15 ar fi însemnat să nu fie prezent la întâlnirea cu directorii unităților de învățământ. Nu va rămâne nesancționat acest derapaj”.

  Așteaptă rezultatul anchetei

  Primarul Marcel Romanescu dă și el asigurări că va aplica orice sancțiune dispusă de comisia de disciplină care îl anchetează pe Rotaru. „Comisia de disciplină deja a luat act de toate aspectele legate de domnul Marian Rotaru și urmează să analizeze aceste aspecte. Dacă vor mai fi și alte lucruri, ele vor fi înaintate către comisia de disciplină, pentru a își face o imagine de ansamblu asupra tuturor aspectelor care ne-au fost aduse la cunoștință. Am avut mai multe discuții cu domnul Rotaru și încercăm ca atmosfera de la Direcția de Patrimoniu să se îmbunătățească, iar, pe de altă parte, lăsăm comisia de disciplină să își facă datoria. Nu mă pot antepronunța, însă voi ține cont de ceea ce îmi vor transmite cei din comisie”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  De când a venit la conducerea DPP, scandalurile se țin lanț în direcția din subordinea Primăriei Târgu Jiu, Marian Rotaru reușind să își pună în cap numeroși subalterni cu ani grei de experiență în administrație.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!