spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăActualitateMașină pentru ridicarea autovehiculelor lăsate în parcările de reședință. Doar o anumită...

  Mașină pentru ridicarea autovehiculelor lăsate în parcările de reședință. Doar o anumită categorie va beneficia de acest serviciu

  Târgujienii care vor achita o taxă suplimentară pentru parcarea de reședință vor putea beneficia de o serie de facilități, cum ar fi o mașină de ridicări auto care va sta în permanență la dispoziția lor pentru eliberarea locului.

  Propunerea a fost făcută de către Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu: „Anul acesta, din bugetul local, vom cumpăra o mașină de ridicări auto, care va fi pusă la dispoziția târgujienilor, dar pe un plan tarifar diferit. Dacă, la ora actuală, un târguijan plătește 130 de lei pentru o parcare pe care o folosește 24 de ore din 24. Pentru cel care vine și plătește o taxă mai mare, care va fi stabilită de departamentul tehnic, va beneficia de o serie de facilități, în sensul că locul de marcare va fi marcat în mod corespunzător cu o vopsea diferită și în momentul în care sună la un număr de telefon pus la dispoziție de primărie poate să sune și să i se elibereze locul de parcare,  pentru a-și parca mașina. Acesta serviciu va fi contracost pentru că nu poți să asiguri așa ceva la taxa actuală de 130 de lei“, a spus viceprimarul Bejinaru la o emisiune de la Gorj Tv.

   400-500 de mașini sunt părăsite

  Mașina care va fi achiziționată va fi folosită și pentru ridicarea mașinilor care sunt abandonate. „Din calculele noastre, avem 400-500 de mașini părăsite pe străzile și bulevardele din oraș sau în cartiere. Acele mașini vor trebui ridicate pentru că trebuie create locuri de parcare“, a mai precizat Bogdan Bejinaru.

  Parcări de reședință, transformate în parcări cu taxă

  Conducerea Primăriei Târgu Jiu nu a renunțat la ideea ca anumite parcări de reședință să fie transformate în parcări cu taxă în timpul zilei. „Sunt cartiere unde se va accepta acest sistem, pentru că toți cei care vin în centru parchează direct la dumnealor în cartier. Sunt convins că vor îmbrățișa ideea ca între orele 17,00 și 8,00 să fie parcare de reședință, iar de la 8,00 și până la 17,00 parcarea să fie cu taxă doar pentru autoturismele care vin din alte zone.

  Aceste hotărâri se vor lua doar cu consultarea cetățenilor din zona respectivă“, a mai spus viceprimarul Bogdan Bejinaru.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Domnul Viceprimar Bejinaru face niște propuneri de te doare mintea.Cetățenii trebuie să plătească o nouă taxă, fiindcă Primăria este incapabilă să fie o instituție pentru târgujieni.Se încasează pentru o mașină de Primărie taxă de parcare și impozit.Unde s-au folosit banii? Ce salariu aveți, domnule Bejinaru? 4000 de euro/lunar sau a crescut la 5000 de euro? Taxele astea inventate în 2021 sunt pentru vreo premă? Aveți vreo idee ,exceptând jegmănirea târgujienilor? De ce nu faceți o propunere să vă micșorează salariul, pentru că încasați prea mult degeaba? Asta e echipa PNL care transformă orașul? Ați auzit de Pandemie? De salarii micșorate? De locuri de muncă pierdute? Primăria să cumpere o mașină pentru ridicarea mașinilor cu banii deja existenți la bugetul local, fiindcă nu este normal să încheie anul cu excedent bugetar, dar să aibă tupeul prin reprezentații ei să ceară o nouă taxă. Mă gândeam că fiind tineri veți găsi soluții, dar se pare că principala grijă a acestei instituții rămâne taxarea noastră.Angajați Consilieri capabili !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: