spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateMăsuri speciale luate la nivelul SJU Târgu Jiu

  Măsuri speciale luate la nivelul SJU Târgu Jiu

  Spitalul Judetean de Urgenţă Tg Jiu este pregătit să gestioneze un eventual caz de Ebola, dar nu se pune problema vreunui risc în acest moment. Asigurarea vine de la conducerea unităţii spitaliceşti care spune că la cererea autorităţilor române, şi la nivelul Spitalului din Târgu Jiu se vor lua primele măsuri.

  De curând, ministrul Sănătăţii, Ion Bănicioiu, a precizat că România este pregătită pentru gestionarea unor eventuale cazuri de Ebola, fiind constituit un Comitet naţional de coordonare, format din ministerele Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării Naţionale, Afacerilor Externe şi Transporturilor. În acest context, la nivelul SJU Tg Jiu, autorităţile abilitate explică în ce constau măsurile dispuse şi asigură că se aşteaptă echipamentele speciale. Vizată pentru asigurarea unui spaţiu medical adecvat, este secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Tg Jiu.Confirmarea diagnosticului se va face insă exclusiv la Bucureşti. „Ministerul Sănătăţii ne-a trimis mai multe informări de-a lungul timpului, astfel încât ne-a informat cu tot ceea ce implică acest virus, drept pentru care Spitalul Judeţean Tg Jiu s-a conformat în mare parte. Dacă va exista vreo suspiciune de infectare cu virusul Ebola, spitalul poate răspunde solicitărilor din acest punct de vedere.Echipamentele urmează să vină, au fost comandate, în rest avem un compartiment de terapie intensivă în cadrul secţiei Infecţioase de la Spitalul de sub Pasarelă, unde astfel de cazuri ar fi internate. Noi putem interna suspiciunea, iar Bucureştiul se ocupă să confirme sau să infirme existenţa acestui virus”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

  Orice suspiciune de Ebola, depistată la intrarea in ţară

  Urmează achiziţionarea echipamentelor cadrelor medicale care se impun in punctele cheie din spital, precum Terapie Intensivă sau Unităţile de Urgenţă asigură Tiberiu Tătaru. Persoanele care vin în România din zonele africane afectate de Ebola sunt luate în evidenţă de autorităţi la intrarea în ţară, iar direcţiile de sănătate publică le monitorizează starea de sănătate timp de până la 21 de zile. Fiecare călător care ajunge în România din Africa este luat în evidenţă de autorităţi când intră în ţară, pentru a i se evalua starea de sănătate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: