spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateMedicul șef de la ATI Târgu Jiu: „Nu am avut până în...

  Medicul șef de la ATI Târgu Jiu: „Nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secţia ATI Tg-Jiu“

  Tatiana Grecu, medicul şef al secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, susține că spitalele sunt sufocate, iar medicii nu mai pot să facă față numărului tot mai mare de cazuri: „Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de război. În fiecare zi, cazurile sunt tot mai multe. Primim telefoane de la toate spitalele, de la prieteni, rude, cunoştinţele cunoscuţilor, colegi, mesaje de disperare, de rugăminţi în căutarea unui loc oriunde în ţară! Spitalele sunt sufocate, colegii noştri din toată ţara şi noi, suntem la limita suportabilităţii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă şi nu ştim cât va mai dura această stare“.

  De asemenea, medicul mai spune într-o postare de pe pagina sa de Facebook că noua variantă a coronavirusului este mult mai agresivă: „Dincolo de neînţelegerea acestei situaţii de o mare parte a populaţiei şi chiar a unor jurnalişti, această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70%-80% chiar şi cu tratament la domiciliu sau în secţiile de boli infecţioase! Majoritatea celor cu forme severe care ajung în ATI răspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc până în prezent!“.

  „Nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secţia ATI Tg. Jiu“

  Tatiana Grecu transmite că vaccinarea este singura şansă de salvare în faţa acestui coronavirus, iar până acum la secția ATI pe care o conduce nu au ajuns persoane care au fost vaccinate: „Da, vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar rămâne singura şansă de prevenţie şi singurul scut în faţa virusului. Nimeni nu poate şti cum va reacţiona la contactul cu virusul. Imunitatea fiecăruia joacă un rol important! Dar cine şi-o cunoaşte? Iar când o aflăm poate fi prea târziu! Repet – nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secţia ATI Tg. Jiu, iar din discuţiile cu colegii din toată ţara, cei vaccinaţi cu forme severe de boală sunt cei cu boli incurabile sau comorbiditati care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin. Chiar dacă fac boala, cei vaccinaţi fac o formă uşoară ca într-o banală răceală! Nu există nici o conspiraţie împotriva nimănui, nimeni nu vă vrea bolnavi sau morţi! Să ignorăm bâlbâielile politicului şi să ne gândim că avem o singură viaţă pe care nu ne permitem să o jucăm la loterie. Rămâneţi sănătoşi pentru voi şi pentru cei dragi!“

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: