spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateMesaje de avertisment din partea preotului puse pe crucile cimitirului din Godinești

  Mesaje de avertisment din partea preotului puse pe crucile cimitirului din Godinești

  Localnicii din comuna Godinești sunt revoltați, după ce preotul din localitate a pus diverse mesaje, pe tăblițele de la crucile din cimitir, prin care oamenii erau avertizați că pot pierde locul de veci, dacă nu se vor ocupa de îngrijirea acestuia.

  „În termen de 30 de zile, după Paște, clarificați situația acestui loc de veci. În caz contrar, va fi disponibil altui concesionar”, este unul dintre mesajele de pe o cruce. Pe altele era scris că mormintele trebuie îngrijite și curățate, în caz contrar vor fi considerate abandonate.

  Părerile sunt împărțite

  Sătenii susțin că preotul a procedat în acest fel pentru a-i determina să plătească taxa de cult către biserică: „Am găsit tăbliță cu un mesaj la mormântul familiei, dar și la părinți socrului. Părintele vrea să concesioneze locurile. Mormintele nu sunt neîngrijite. Eu merg și le îngrijesc în fiecare an. Am citit mesajul, l-am sunat și a venit în cimitir. M-a întrebat unde locuiau și i-am spus că în casa în care  stau eu acum, pentru că sunt părinții socrului. A luat tăblița de acolo și a pus-o în altă parte. Sunt cavouri și a pus și acolo. Nu este posibil așa ceva“, a spus o localnică pentru Radio Infinit.

  „Probabil tăblițele sunt puse ca să-și achite taxa de cult. Nu știu de ce a procedat așa. Poate că era bine procedeze în alt mod“, a spus o altă localnică.

  Sunt și oameni care-i dau dreptate părintelui: „Să își facă fiecare curățenie. Bine a făcut. Stau la poartă, în loc să meargă să își facă curățenie“.

  Primarul nu este de acord modul în care preotul a acționat

  Preotul nu a dorit să comenteze situația pe care a creat-o. În schimb, primarul comunei Godinești, Coman Aurariu, a spus că ar fi trebuit procedat altfel: „Oamenii au sesizat această situație la sfârșitul lunii aprilie, dar am preferat ca sărbătorile pascale să se desfășoare în liniște. Am purtat o discuție cu preotul cu privire la toate sesizările, urmând ca dânsul să formuleze un răspuns la toate cele punctate. Fac parte din enoriașii acestei parohii și am văzut aceste anunțuri scrise în fața mormintelor. Dumnealui spune că a fost singura modalitate prin care putea să înștiințeze cetățenii săi ia legătura cu dumnealui pentru a clarifica situația mormintelor respective. Puteam să facem o înștiințare scrisă pe adresa de Facebook a primăriei“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: