spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateMesajul șefului comisiei SIE, Mihai Weber, după izbucnirea războiului

  Mesajul șefului comisiei SIE, Mihai Weber, după izbucnirea războiului

  Războiul declanșat de Rusia în Ucraina bagă în alertă și autoritățile române. Deși oficialii dau asigurări că România nu are niciun motiv de temere, cetățenii simt presiune.

  Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, cel care coordonează Comisia de Control al Serviciului de Informații Externe susține că România, stat membru NATO, beneficiază de garanții de maximă securitate. “Condamn cu fermitate atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei și îmi exprim solidaritatea față de poporul ucrainian. În calitate de președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SIE, am urmărit și urmăresc cu atenție evoluțiile actuale de securitate de la granița cu Ucraina și implicațiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România. România este pregătită să ofere asistență umanitară și să gestioneze această criză împreună cu aliații săi din NATO și Uniunea Europeană. Calitatea de membru cu drepturi depline ai celei mai puternice alianțe militare – NATO, calitatea de membru al UE, creează României o garanție de securitate pe care nu a mai avut-o niciodată în situații similare. Vreau să-i asigur pe români că nu au motive de îngrijorare și că niciun cetățean al României nu are motive să se teamă, deoarece instituțiile cu atribuții în domeniu vor aplica, la nivel interinstituțional, toate măsurile necesare pentru a gestiona în mod adecvat efectele acestei situații”, a transmis președintele Comisiei parlamentare de control a activității SIE, deputatul Mihai Weber.

  La nivel de țară, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Potrivit unui comunicat al Executivului, principalele responsabilități sunt legate de monitorizarea situației şi coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice. Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şi șeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!