spot_img
Altele
    AcasăActualitateMicuţii au învăţat cum se face pâinea

    Micuţii au învăţat cum se face pâinea

    Ieri a venit rândul elevilor de gimnaziu să urmeze exemplul colegilor mai mici, iar spre bucuria lor, porţile unei fabrici de pâine din Târgu-Jiu s-au deschis din nou. Elevii de clasa a VI-a de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” au asistat la paşi importanţi în procesul tehnologic al pâinii. Au primit răspunsuri pentru toate curiozităţile lor şi au promis că vor reveni cu alte ocazii.

    Echipaţi corespunzător, elevii de la clasa a VI-a de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” au asistat la fabricarea pâinii. Copiilor li s-au explicat toate etapele parcurse, unele familiare, altele cu totul noi. Au văzut cum se amestecă aluatul, cum se face coca, apoi cum se pune la dospit şi aşa mai departe. Copiii au apreciat cel mai mult că pe lângă informaţiile primite, au văzut realitatea dintr-o fabrică de pâine. Cât despre „Şcoala altfel”, au fost de-a dreptul încântaţi, pentru că, deşi nu au făcut cursuri, nu au avut timp să se plictisească. „Am fost la teatru, la muzee, am făcut tot felul de activităţi, aşa că orele nu ne lipsesc deloc. Mai mult, altfel învăţăm când vedem cu ochii noştri”, a spus Alexandra, o elevă din clasa a VI-a A. Importanţa vizitei la o fabrică de pâine vine şi din faptul că aici, elevii s-au convins că toate produsele au ingrediente naturale. Conducerea fabricii a menţionat că „vizita este binevenită pentru că elevii văd exact ce se foloseşte le produsul şcolar, cornul. Toate produsele sunt naturale, iar prezenţa în fabrică a copiilor a fost stimulată şi astăzi (nr 4 aprilie) de faptul că au putut vedea cum decurge procesul tehnologic. Au încercat chiar să modeleze aluat. Cred că le-a plăcut experienţa”, a spus Tudor Turtoi , director fabrică de pâine din Târgu-Jiu. Profesorul care i-a însoţit a subliniat că programul „Şcoala altfel” nu va întârzia să îşi arate beneficiile în educaţie. „Este normal că altfel învaţă pentru că şcoala formează competenţe la clasă, iar aceste activităţi extracurriculare au alte competenţe şi învaţă lucruri deosebite”, a precizat Daniel Mihalcea, profesor Şcoala „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu. Copiii au gustat produsele proaspete, iar concluzia tuturor a fost că vizita a meritat şi că vor reveni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: