spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateMii de maci sălbatici au dat numele unui grup folcloric dintr-o localitate...

    Mii de maci sălbatici au dat numele unui grup folcloric dintr-o localitate gorjeană

    Mii de maci sălbatici, ce cresc spontan în comuna gorjeană Plopșoru, au dat numele grupului folcloric al școlii din localitate. Astfel, elevii Grupului Vocal „Macul” de la Plopșoru, care promovează folclorul tradițional, reprezintă cu cinste localitatea la diverse concursuri de gen, dar și promovează, în același timp, această curiozitate a naturii, câmpul de maci, o explozie de culoare ce încântă pe toți cei care ajung în zonă.

    Ideea promovării superbului câmp de maci a apărut în timpul unui proiect european, care s-a desfășurat în 10 localități din Oltenia, printre care și comuna Plopșoru.

    „ În cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Tomovici Plopșor activează un grup vocal de muzică populară ‘Macul’ a cărui denumire a fost dată dintr-o întâmplare petrecută în cadrul proiectului ‘Respect pentru trecut, o șansă pentru viitor’. Echipa de proiect cobora din satul Piscuri și  membrii ei au văzut un lan foarte frumos de maci, iar coordonatoarea proiectului ne-a sugerat ca numele grupului să fie ‘Macul’. Mai activează la Școala Gimnazială Izvoarele un grup vocal-instrumental ‘Izvoarele’ și un grup de dansuri moderne.” (Olga Gheorghiță – director Școala Gimnazială „Nicolae Tomovici Plopșor”, comuna Plopșoru – Gorj)

    Activitate cultural-artistică intensă

    Activitatea cultural-artistică la Școala Gimnazială „Nicolae Tomovici Plopșor” din Plopșoru este foarte intensă. Rezulatate obținute  la concursuri au fost foarte bune, în ultima perioadă: la concursul de colinde ”Nașterea Domnului” – Târgu Jiu, Grupul ”Macul” a obținut  locul I, iar Grupul „Izvoarele” locul al II lea, la concursul ”Plaiuri gorjenești” – Țicleni, grupul „Macul” a obținut locul al II lea, iar grupul „Izvoarele” locul I. De asemenea, elevii de la Plopșoru au  participat la spectacole cu diferite ocazii: la proiectul județean „Mărțișoare, mărțișoare ….”, la proiectul Județean ”Poveste de Crăciun”- Rovinari, precum și la Festivalul Național de Etnografie și Folclor pentru copii și Tineret Curtișoara.

    La școala din Plopșoru este încurajată și participarea individuală a elevilor la concursurile din sfera cultural-artisitică, pe lângă concursurile școlare, iar la evenimentele importante ce sunt marcate în cadrul școlii sunt implicați toți elevii.

    „Eleva Bunea Maria Fabiana este și ea un copil foarte talentat, care ne încântă de fiecare dată și obține rezultate foarte bune la toate concursurile. De asemena, cu ocazia evenimentelor importante, colectivele de elevi organizează serbări școlare în care sunt implicați toți elevii școlii.(Olga Gheorghiță – director Școala Gimnazială „Nicolae Tomovici Plopșor”, comuna Plopșoru – Gorj).

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: